logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Ekologická stavba s Promohaly s.r.o. – Budoucnost udržitelných montovaných hal

Objevte, jak montované haly od Promohaly s.r.o. přispívají ke zdravějšímu životnímu prostředí a udržitelné budoucnosti. Inovace, kvalita, a ekologická odpovědnost v jednom.

Udržitelná výstavba

Montované haly od společnosti Promohaly s.r.o. představují nejen efektivní řešení pro různé komerční potřeby, ale jsou také symbolem udržitelného přístupu k výstavbě. Naše technologie a postupy výrazně snižují ekologickou stopu, což je krok směrem k lepší budoucnosti pro nás všechny.


Ekologické materiály a technologie

Klíčem k našemu ekologickému přístupu je použití materiálů, které jsou nejen odolné a dlouhodobě udržitelné, ale také šetrné k životnímu prostředí. Důraz klade firma na recyklovatelnost materiálů a snížení odpadu během výstavby. Navíc, inovativní technologie jako jsou solární panely a systémy pro shromažďování dešťové vody, jsou běžnou součástí našich projektů.

Při tvorbě zelených střech, včetně těch na prefabrikovaných halách, je nutné adekvátně zesílit skladbu rovných střech tak, aby vydržely zátěž zelené střechy. Jako efektivní řešení se jeví použití trapézového plechu, jenž je montován k hlavní střešní konstrukci s ohledem na udržení stávající statické a údržbové požadavky. Při kvalitní implementaci zelených střech je rovněž klíčový správný výběr materiálů. U prakticky zaměřených extenzivních zelených střech je nevhodné, aby rostliny v horní vegetační vrstvě rostly na substrátu tenčím než 150 mm, protože zemina pomáhá střechu stabilizovat. Tloušťka zeminy se přizpůsobuje druhu pěstovaných rostlin. V případě, že střešní zahrada má obsahovat dekorativní keře nebo stromy, musí být vrstva zeminy dostatečně silná, až do 2 metrů. Zde je nutný dohled statika, který zajišťuje, že zavlažovaná zemina, držící vodu, nepředstavuje pro konstrukci střechy nadměrnou zátěž. Lehčí zemina postačí pro extenzivní zelené střechy, zatímco pro intenzivní zelené střechy je třeba zvolit hutnější substrát. Kamenivo dále pomáhá stabilizovat střechu. Další vrstvy zelené střechy s trapézovým plechem jsou specifikovány ve schématu osvědčené skladby, používaném například firmou PROMO HALY, která se dlouhodobě specializuje na realizaci zelených střech na prefabrikovaných halách. Více informací naleznete na www.promohaly.cz.

Složení zelené střechy na halu obsahuje:

  • Vegetační vrstva
  • Substrát (tloušťka dle rostlin)
  • Drenážní a retenční vrstva
  • Vrstva proti prorůstání kořenů
  • Hydroizolace
  • Separační vrstva (geotextilie 300 g/m2)
  • Tepelná izolace EPS 200S stabil (2×100 mm) spojená PUR lepidlem (např. Vedapuk)
  • Minerální tepelná izolace (2×60 mm)
  • Lepená parotěsná vrstva na penetračním podkladu
  • Trapézový nosný plech na betonové či ocelové konstrukci

Energie a efektivita

Promohaly s.r.o. dbá na to, aby její haly byly energeticky úsporné. To zahrnuje izolaci na špičkové úrovni, efektivní využívání přirozeného osvětlení a inteligentní systémy pro řízení teploty a osvětlení. Tyto prvky nejenže snižují spotřebu energie, ale také zvyšují komfort uživatelů hal.


Zdravé pracovní prostředí

Ekologický přístup nekončí pouze u materiálů a energetické efektivity. Promohaly s.r.o. se zaměřuje také na vytváření zdravého pracovního prostředí. To zahrnuje kvalitní systémy větrání a klimatizace, které zajišťují čerstvý a čistý vzduch v hale, a tím přispívají k lepšímu pracovnímu výkonu a pohodě zaměstnanců.

Přínos pro komunitu a životní prostředí

Naším cílem je, aby každá montovaná hala od Promohaly s.r.o. byla nejen užitečná pro naše klienty, ale také přínosem pro komunitu a životní prostředí. Výstavba montovaných hal, které respektují ekologické principy, přispívá k udržitelnému rozvoji a ukazuje, že průmyslové stavby mohou být krásné, funkční a zároveň šetrné k planetě.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.