logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Environmentální klasifikace budovy je pro investora důležitá

GROHE - umyvadlová baterie, ukazatel teploty na displeji LED
GROHE - umyvadlová baterie, ukazatel teploty na displeji LED

V jakých systémech hodnocení budovy se uplatní GROHE? Úsporná řešení GROHE, novinky a tipy v hodnocení sanitárního vybavení.

Voda je vzácný zdroj, se kterým je třeba zacházet opatrně. My v GROHE se staráme o každou kapku.

Jsme hrdí na to, že jsme součástí iniciativy United Water Label Initiative. Instalace produktů GROHE okamžitě pomůže šetřit vodu.
GROHE EcoJoy ™ pákové směšovací baterie, které mají omezovače průtoku s aerátorem a nastavitelným omezovačem teploty, získaly hodnocení A podle klasifikace Water Efficiency Label (WELL). Další proces v této iniciativě a WELL jsou v současné době ve vývoji.

GROHE v hodnocení budov

GROHE pomáhá klientům orientovat se v komplikovaném systému environmentálního hodnocení budov. Máme celosvětovou síť 1100 projektových ředitelů a konzultantů ve 130 zemích, takže kdekoli se projekt nachází, je po ruce odborník.
Náš sortiment vodovodních baterií a příslušenství splňuje nejnáročnější mezinárodní předpisy - použití našich inovativních produktů EcoJoy ™ v některých zemích dokonce splňuje podmínky daňového zvýhodnění. Díky našim odborným znalostem můžete využít všech zelených benefitů při zachování maximálního komfortu.

LEED

Vedení v oblasti energetiky a environmentálního designu.
Cílem je dosáhnout celkové úspory vody v komerčních budovách ve výši 20 až 30 procent ve srovnání se základní úrovní stanovenou v zákoně o energetické politice z roku 1992.
Hodnocení: Certified, Silver, Gold a Platinum.

BREEAM

Metoda posuzování vlivu na životní prostředí v budově.
Pro stanovení hodnoty spotřeby vody se do nástroje kalkulátoru vody BREEAM zadají proplachovací objemy a průtoky všech sanitárních armatur.
Hodnocení: Pass, Good, Very Good, Excellent nebo Outstanding.

Estidama - udržitelnost

Estidama, což v arabštině znamená „udržitelnost“, je založena na čtyřech pilířích: environmentálním, ekonomickém, kulturním a sociálním. Systém hodnocení Pearl se používá k posouzení udržitelnosti návrhu, konstrukce a provozu projektu.
Hodnocení: Jedna až pět perel.

DGNB - Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen eV

(Němčina: Německá rada pro udržitelné budovy)
Systém certifikace DGNB, který byl zahájen v roce 2009, je založen na cílech, normách a předpisech EU. Hodnotí se šest oblastí: ekologie, ekonomie, sociokulturní a funkční aspekty, technologie, procesy a web.
Hodnocení: Bronzové, stříbrné nebo zlaté certifikáty.

Klasifikace Water Efficiency Label (WELL)

Instalace produktů GROHE okamžitě pomůže šetřit vodu. GROHE EcoJoy ™ pákové mísiče, které mají omezovač průtoku s provzdušňovačem a nastavitelným omezovačem teploty, získaly hodnocení A podle klasifikace Water Efficiency Label (WELL), která vyhodnocuje objem a teplotu.

Řada řešení pro úsporu vody GROHE EcoJoy® zahrnuje:

  • Umyvadlové baterie s omezovačem průtoku, takže nikdy nebudou používat více než 5,8 l / min.
  • GROHE EcoJoy® ruční a hlavové sprchy mají omezený průtok buď 5,8 nebo 9,4 l / min.
  • Několik modelů nabízí další funkce, jako jsou EcoButtons a SprayDimmers.
  • Sprchové termostaty mají EcoButton pro snížení průtoku až o 50%.
  • Infračervené elektronické baterie pomáhají snižovat možnost přenosu bakterií a zajišťují, že voda bude tekoucí pouze v případě potřeby, zatímco naše samouzavírací sprchové baterie jsou ideální pro sprchy u bazénu.

Koupelnová řešení GROHE v GROHE LIVE studiu v Praze

V showroomu si můžete armatury prohlédnout a využít i konzultaci odborníka. Těšíme se na Vás.

Grohe ČR s.r.o.
logo Grohe ČR s.r.o.

GROHE je předním světovým výrobcem sanitárního vybavení a globální značkou zaměřenou na poskytování inovativních vodních řešení. Kvalita, technologie, design a udržitelný rozvoj. Čtyři klíčové hodnoty, které definují náš závazek poskytovat zákazníkům ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.