logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Kompaktní cihelný komínový systém CIKO EASY

Kompaktní komínové těleso z jednodílných broušených cihelných bloků a izolovaných izostatických vložek znamená velmi jednoduchou a rychlou montáž, je to prostě EASY. S půdorysem 32×32 cm se jedná o jeden z nejmenších zděných komínových systémů na trhu.

Kompaktní cihelný komínový systém CIKO EASYKompaktní cihelný komínový systém CIKO EASY
  • pro všechny druhy paliv
  • kompaktní rozměry 32×32 cm
  • průměry 160 a 180 mm
  • přirozený i nucený odvod spalin
  • bezpečný odstup pouze 30 mm
  • izostatická izolovaná vložka


Komín je použitelný pro všechny druhy paliv a spotřebičů s tím, že je dodáván v nejžádanějších průměrech 160 a 180 mm.

Komínový systém CIKO EASY prošel jako první komín v ČR kompletními zkouškami podle nové zkušební normy EN 13216, a má certifikaci odpovídající aktuální EN 1443. Konečně tedy můžeme zákazníkovi nabídnout komín s deklarovanými pravidly pro bezpečné zabudování do jakékoliv stavby.

Další odlišností proti zavedeným komínům CIKO je absence provětrávací mřížky. Komín totiž není provětrávaný, ale je „pouze“ odvětrávaný. Toto moderní pojetí komínového systému je možné díky použití izostatických vložek a umožňuje bezproblémové zabudování do energeticky úsporných domů, kde je provětrávací mřížka problematickým bodem. Nejen pro nízkoenergetické a pasivní domy je také možno komínový systém doplnit o kompletní řešení parotěsných prostupů CIKO STOPER nebo těsných dvířek a tím vyhovět požadavkům třeba i Blower-door testu.

Funkční výhody při provozu komína CIKO EASY:

  • rychlé zahřátí spalinové cesty pro bezproblémový zátop za všech podmínek
  • malé ochlazování spalin po výšce komína pro lepší tah a jako prevence proti zanášení komína
  • maximální odolnost proti tepelným šokům
  • velmi nízké teploty na plášti komína pro bezpečnost ve stavbě

Pro nadstřešní část komína jsou kromě běžného omítání nebo obkládání dostupné bílé a antracitové komínové návleky z hliníkového plechu. Krycí deska umožňuje povrchovou úpravu až do tl. 5 cm. Základní ukončení komína komínovým límcem lze doplnit o jednu z nerezových komínových stříšek – oblou stříšku, univerzální stříšku nebo stříšku s lapačem jisker.

Ke komínům CIKO je dostupný rovněž široký sortiment příslušenství, jako například napojovací redukce, parotěsné prostupy CIKO STOPER nebo těsná komínová dvířka.

CIKO® EASY tak představuje inovativní a jedinečné řešení komínového systému s vynikajícími parametry a výhodným poměrem cena/kvalita. Bližší informace o tomto novém standardu komínu nejen pro moderní domy získáte u obchodních zástupců CIKO nebo na https://ciko-kominy.cz/cs/ciko-easy.


CIKO s.r.o.
logo CIKO s.r.o.

Výrobce a dodavatel keramických a nerezových komínových systémů CIKO, které nabízí řešení pro odkouření libovolného spotřebiče a všechny druhy paliv. Kromě vlastních komínů nabízíme rovněž parotěsné prostupy CIKO STOPER pro bezpečné zabudování komínu do ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.