logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

UNICO - klimatizace bez venkovní jednotky

Firma Ivar CS spol. s r.o. v loňském roce uvedla na trh klimatizaci s jedinečným řešením provedení a montáže - Klimatizaci bez venkovní jednotky UNICO. V následujícím textu Vás seznámíme s jejími základními charakteristikami a předvedeme Vám její výhody a způsoby instalace.

Maximální všestrannost

Unico je prvním klimatizačním zařízením, které nemá venkovní jednotku. V jediném tělese obsahuje to, co je u zařízení s dvěma jednotkami oddělené. Zjednodušuje tak instalaci, snižuje složitost provozu a řeší problém míst, v nichž je instalace venkovní jednotky nemožná. Jako nezávislá klimatizace udržuje Unico elektronicky ideální klima v každé jednotlivé místnosti.


Ancona

Řím

Verona

Boloň


Nenápadná, přesto účinná

Venkovní a vnitřní jednotky jsou konečně spojeny, a tudíž nevyžadují složitou a drahou instalaci. Mřížky zakrývající vnější otvory jsou téměř neviditelné, čímž snižují dopad na prostředí na zanedbatelnou míru.

Typy Star & Sky: čtyři různé výkony, osm modelů

Unico je skutečně přístrojem pro ovládání klimatu: aby dostála nejširší paletě požadavků, je dodávána ve čtyřech modelech a osmi verzích, z nichž čtyři jsou vybaveny tepelným čerpadlem, takže si můžete užívat chladného vzduchu v létě, stejně jako teplého vzduchu v nejchladnějších měsících roku. Podrobné technické informace k těmto i dalším nabízeným klimatizacím naleznete na našich webových stránkách www.ivarcs.cz.

Šetrná k životnímu prostředí

  • nízká spotřeba energie;


  • vysoká účinnost;
    Unico verze 8.5 a 12.5 mají hodnocení třídy A, tedy nejlepší s ohledem na efektivní a nízkou spotřebu energie

  • ochrana životního prostředí:

    Unico v souladu s evropskými standardy o ochraně životního prostředí používá R410A - chladicí plyn, který nepoškozuje ozónovou vrstvu.

Nízké náklady na instalaci

Instaluje se pouze s pomocí dvou úchytných šroubů. Jednotka je s vnějším prostředím propojena skrze dva vyvrtané otvory, přičemž vnější mřížky umisťujeme z vnitřku místnosti.
Lze ji nainstalovat za méně než dvě hodiny. U modelů, které pouze chladí, není třeba kondenzační potrubí, a to díky automatickému odvodu kondenzace, což dále zjednodušuje instalaci.

Řada Star

Řada Star obsahuje modely 8.5 a 11, oba jak ve verzi "pouze chlazení" (SF HE), tak s tepelným čerpadlem (HP HE): jsou proto ideální pro malé a středně velké místnosti. Maximální důraz je kladen na design. Unico byla navržena tak, aby perfektně zapadla do jakéhokoli interiéru.

Umístit ji lze kamkoli se vám zachce


Připevnění k podlaze

Připevnění ke stropu


Je možné ji umístit k podlaze i stropu, podle toho, kde je místo. Pokud ji umístíte ke stropu (systém připevnění na zeď) nezabírá místo. Pokud ji umístíte nad podlahu, zabírá stejně místa jako radiátor nebo ohřívač vzduchu.

Vzduch tam, kde jej potřebujete

Mřížka větracího otvoru je ovládána motorem, který směruje proud vzduchu tak, jak je to nejlepší pro danou funkci. Dálkové ovládání může měnit pozici mřížky, aby se proud vzduchu stále měnil prostřednictvím oscilace.

Čistý vzduch

Unico Star je připravena na připevnění volitelného vnějšího zařízení pro nasávání vzduchu, které zajišťuje cirkulaci vzduchu s vnějším prostředím.

Dálkové ovládání

Ovládání hlavních funkcí je jasné a intuitivní. Přídavné funkce jsou umístěny v kryté části dálkového ovladače, takže jsou dostupné pouze v případě potřeby.

Signalizace poruch

Tato signalizace oznamuje poruchy a problémy či potřebu údržbářského zásahu.

Varování o znečištění filtru

Signalizuje nutnost vyčištění filtru.

Funkce odvádění vlhkosti

Snižuje vlhkost v místnosti na uspokojivou úroveň, a to beze změny teploty.

Časovač

Automaticky vypíná a zapíná zařízení.

Komfortní funkce

Tlačítko "úsměv" - automaticky nastaví komfortní klima podle teplotních a vlhkostních parametrů.
Tlačítko "měsíc" - optimalizuje teplotní a vlhkostní podmínky; perfektně je přizpůsobuje jednotlivým metabolickým fázím během noci.

Nízká hladina vzduchu - pouze 36 dB(A)*.

Absence venkovního zařízení, vysoká kvalita součástek a dokonalá konstrukce dělají z Unico opravdu tichou klimatizační jednotku. Hladina hluku je dokonce jednou z nejnižších ve své kategorii.

Modely Sky

Modely Sky 12.5 a 14 nabízí ideální řešení pro ovládání klimatu ve velkých místnostech.

Vrcholná výkonnost

Od 2,8 do 3,2 kW, třída A (verze 12.5): Sky představuje to nejlepší v oblasti nepřenosných přístrojů pro ovládání klimatu bez venkovní jednotky. Velká kapacita přívodu vzduchu díky přednímu nasávání a optimalizované technologii „dvojího vedení“ umožňuje modelům Sky nabídnout extrémně vysoký výkon a zároveň snížení spotřeby energie na nejnutnější minimum.

Jeden přístroj, více možností instalace

Unico je skutečně všestranná. Díky modulárním prvkům je připevnění na zeď bezproblémové.
Modely Sky lze instalovat:
- nízko, jako radiátor, s přívodem vzduchu navrchu;
- vysoko na zeď, s klapkami na spodku zařízení;
- zapuštěnou do výklenku ve zdi.

Závan čerstvého vzduchu

Pro ideální klima je nezbytná přirozená cirkulace vzduchu. Z tohoto důvodu byly modely Sky vybaveny (standardně) exkluzivním systémem, který odsává vydýchaný vzduch z místnosti, aby byla zajištěna nejvyšší úroveň komfortu.

Důraz na detail

Být unikátní znamená nejvyšší možné soustředění na detail: od designu, vytvořeného tak, aby zapadl do jakéhokoli interiéru, přes venkovní mřížky, až po praktický kryt dálkového ovládání. Unico je propracována až do nejmenšího detailu, takže poskytuje potěšení z každého úhlu.

Pokročilá elektronika

Unico je připravena na BAS. "BAS" neboli automatizace systémů budov (Building Automation System) umožňuje ovládat jednu nebo více jednotek klimatizace pomocí dálkového ovládání připevněného na zdi nebo pomocí osobního počítače. Vypínání a zapínání zařízení, volba provozních parametrů: vše lze snadno ovládat, dokonce dálkově, což znamená větší komfort a úsporu energie. BAS je ideálním řešením pro centralizované řízení klimatických podmínek pro více místností, ať už jde o domov či kancelář.


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.