logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Optimised Heating 4: nová úsporná klimatizace, se kterou si můžete topit, i když je venku - 25 °C

Renomovaný výrobce klimatizací přichází na trh s novou klimatizační jednotkou. Inteligentní klimatizace Optimised Heating 4 počítá se stále výraznějšími výkyvy venkovních teplot a změnou klimatu. Umožňuje proto topit, i když venkovní teploty dosahují až k – 25 °C. Optimised Heating 4 nabízí větší provozní efektivitu a menší provozní náklady (A+++). Nová klimatizační jednotka prošla úspěšnými testy v chladných podmínkách Skandinávie. Přístroj vyvinuli odborníci vývojového centra v Plzni, kde také začala jeho masová výroba. Daikin vyrábí klimatizace již více jak 90 let a i po tolika letech stále udává směr v celém odvětví. Daikin má v Česku dva výrobní závody, jeden v Plzni a druhý v Brně.

Optimised Heating 4: navržen a vyráběn v Plzni

Nová klimatizační jednotka Optimised Heating 4 přináší revoluční výkon překonávající konkurenční výrobky na trhu, nízké náklady na provoz a kompaktní rozměry. „Na tento inovativní výrobek jsme opravdu hrdí. Jeho hlavní výhodou je, že přináší celoroční komfort se sníženými náklady. Jedním malým zařízením můžete udržovat stabilní teplotu v bytě nehledě na to, zda je venku extrémní horko nebo extrémní zima,“ uvádí Jan Stožický, Sekční manažer konstrukční části vývojového oddělení a dodává: „Optimised Heating 4 je jedinou spolehlivou klimatizační jednotkou, která je schopna fungovat v rámci takto široké teplotní škály. Přístroj má vylepšené technické parametry a konstrukci, které odstavují klimatizace jiných výrobců na druhou kolej. Navržen byl českými inženýry v Plzni, kde také probíhá výroba pro odběratele z celého světa a proto jsou všechny funkce v českém jazyce.

Rychle rozmrazování ledu

Optimised Heating 4 je vybaven moderním chladícím mediem R-32 a novým prvotřídním kompresorem zajišťujícím kontinuální vytápění. Velkou výhodou venkovní části klimatizační jednotky je rychlé bezproblémové rozmrazování ledu při velmi nízkých teplotách, minimalizace přenosu hluku do interiéru a váha pouhých 38 kilogramů. O kvalitu vzduchu se v interiéru stará unikátní Daikin Flash Steamer technologie a filtry Saranet, které zachycují prachové částice.




Inteligentní technologie

Optimised Heating 4 disponuje senzorem Intelligent Eye, který usměrňuje proud vzduchu tak, aby u podlahy a u stropu nevznikaly výrazné teplotní rozdíly a aby nevznikal nepříjemný průvan. Senzor zároveň přepíná klimatizaci do úsporného režimu, pokud v místnosti nikdo není. Vnitřní část klimatizace také umí velmi dobře kooperovat s ostatními zdroji tepla a prouděním vzduchu napomáhat k tomu, aby různé části místnosti nevykazovaly rozdílné teploty.

Nově představenou unikátní technologií je tzv. funkce „fire place“. Ta umožňuje kooperaci tepelného čerpadla se sekundárním zdrojem tepla (např. krb).

Samozřejmostí nové klimatizace je možnost osadit vnitřní jednotku malým zařízením, které klimatizaci připojí k internetu. Uživatel tak může klimatizaci programovat a ovládat téměř odkudkoliv. Vnitřní jednotka disponuje velmi kompaktními rozměry 763 mm na 550 mm. Venkovní část klimatizace s volně zavěšenou cívkou je možné připevnit na zeď.





Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.