logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Splnění cílů udržitelnosti se zdrojem chladu Trane Sintesis

Nemocnice Břeclav snižuje svůj dopad na životní prostředí pomocí moderní chladicí technologie Trane s nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP).

Nemocnice na cestě ke splnění svých cílů udržitelnosti využívá zdroj chladu Trane Sintesis s chladivem příští generace R-513A s nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP).

Nemocnice Břeclav spolupracovala se společností Trane, předním celosvětovým poskytovatelem procesních řešení a služeb pro komfort vnitřního prostředí, a značkou Ingersoll Rand na výběru dlouhodobého environmentálního řešení systému vytápění, ventilace a úpravy vzduchu (HVAC). Vedoucí pracovníci ve zdravotnickém zařízení se v důsledku toho rozhodli nahradit starý systém a nainstalovat vzduchem chlazenou chladicí jednotku Trane® Sintesis™ s R-513A, chladivem příští generace s nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP).

Dlouhodobé řešení s nízkou úrovní hluku a vysokou spolehlivostí

„Hledali jsme dlouhodobé řešení s ohledem na nejnovější regulační a legislativní trendy, které sníží dopad našeho systému HVAC na životní prostředí a zároveň zvýší energetickou účinnost – a to vše při splnění specifických potřeb zdravotnického zařízení, jako jsou nízké úrovně hluku a vysoká spolehlivost,“ řekl Ing. Pavel Jurica, vedoucí ekonomického a technického oddělení Nemocnice Břeclav. „Těšili jsme se na kombinaci udržitelnosti, účinnosti a komfortu a technologie Trane Sintesis všechna tato kritéria splnila.“


„V Trane úzce spolupracujeme s našimi zákazníky, abychom jim ukázali, jak správný přístup k systémům HVAC může pomoci splnit naléhavé výzvy ve spojitosti s životním prostředím, nižší spotřebou energie a přínosem ke snížení emisí skleníkového plynu,“ uvedl Ing. Michal Jurenka, obchodně technický zástupce společnosti Trane.
„V případě zdravotnických zařízení jako je Nemocnice Břeclav naše systémy hrají také důležitou roli ve vytváření komfortního prostředí pro pacienty i personál.“

Výkonnostní výhody byly pro zákazníka také jedním z nejdůležitějších kritérií

S tímto projektem se Nemocnice Břeclav rozhodla nahradit starou jednotku používající chladivo R-22, které se stahuje v rámci Evropské unie, a zvolila řešení, díky kterému mohou být z hlediska splnění aktuálních a budoucích evropských regulací F-plynů více než klidní. Vybrali si novou chladicí jednotku Trane Sintesis s Chemours™ Opteon® XP10 (R-513A), nehořlavým a netoxickým chladivem třídy 1 podle normy ANSI/ASHRAE.

Trane Sintesis je součástí portfolia produktů Ingersoll Rand EcoWise™, které jsou navrženy s cílem snížit dopad na životní prostředí díky chladivům nové generace s nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP) a vysokým výkonem.

Výkonnostní výhody byly pro zákazníka také jedním z nejdůležitějších kritérií a chladicí jednotka Sintesis dosahuje předního poměru energetické účinnosti (EER) a evropského sezónního poměru energetické účinnosti (ESEER), v oboru přičemž zaručuje jeden z nejtišších chodů na trhu v souladu s regulacemi hladiny hluku. Chladicí jednotky Trane Sintesis používají díky mikrokanálovým kondenzátorům a kompaktnímu vysoce výkonnému výparníku (CHIL) s malou provozní náplní chladicího média až o 40 procent méně chladiva než chillery s tradičními kondenzátory a zaplavenými výparníky.


Trane ČR spol. s r.o.
logo Trane ČR spol. s r.o.

Pronájem průmyslového chlazení a vytápění (chladicí jednotky "chiller", mobilní klimatizace a tepelná čerpadla). Služby půjčovny "Trane Rental Services" nabízejí pronájem širokého spektra zařízení pro plánované a neplánované potřeby jako jsou průmyslové ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.