logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jaká jsou 3 pravidla pro bezpečný pohyb ve výškách

Při práci ve výškách je klíčové dodržovat pravidla bezpečného pohybu na záchytném systému. V dnešním článku uvádíme 3 důležité tipy a postřehy pro bezpečné používání.

Pohyb na záchytném systému při práci ve výškách vyžaduje důkladné školení a dodržování přesných postupů. Přinášíme vám 3 důležité aspekty, na které je dobré dbát zřetel:

1. Správné nastavení spojovacího lana a postroje

Je klíčové, abyste měli správně nastavenou délku spojovacího lana a postroj, ten by měl být vždy upraven pro daného člověka a jeho postavu. Nastavení postroje se bude logicky lišit v zimě, kdy by měl být pracovník navrstven (asi jako cibule). Spojovací lano musí být vždy zkráceno na co nejmenší možnou délku na daném úseku/kotvicím bodě, délka je dána výkresem a je nutné ji dodržovat. Systém Roofix je primárně navrhovaný jako zádržný systém, tj. k žádnému pádu by dojít nemělo.

2. Dodržování bezpečnostních zón

Na střeše se nachází nebezpečné úseky, to jsou volné okraje střechy, okolí světlíků, technologických a jiných prostupů. Je dobré dbát na udržování správné vzdálenosti od nebezpečných oblastí, kde by mohlo dojít k pádu. Respektování tzv. rizikových zón je důležité pro minimalizaci rizika úrazu.

3. Důkladné informování pracovníků o používání záchytného systému

Proškolte sebe a své zaměstnance. Úplné a jasné informace o správném užívání a také zdůraznění nutnosti záchytný systém při práci používat, může mít veliký dopad na zajištění bezpečnosti.

Jedině dodržováním pár základních pravidel může být zaručena maximální ochrana v případě pádu.

Jak nastavit postroj a používat záchytný systém, se dočtete v článku.

Celý článek zde


ROOFIX
logo ROOFIX

Český certifikovaný výrobce střešního záchytného a zádržného systému proti pádu osob ROOFIX. Nově prodáváme i vybavení pro práci ve výškách. Nabízíme tak komplexní ochranu při práci ve výškách. Smyslem naší práce je zajistit bezpečný pohyb a práci na ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.