logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Udržitelné kanceláře Triodos banky produkují minimum emisí za pomoci skel od Guardian Glass

Kancelářská budova etické banky Triodos
foto: Ossip

Kancelářská budova etické banky Triodos se nachází v nizozemském městě Zeist v komplexu De Reehorst. Tato udržitelná stavba inspirovaná přírodou zanechává minimální emisní stopu CO2. Lze navíc zpětně rozložit na jednotlivé komponenty, což podporuje její cirkulární potenciál.

Reklama

Návrh z pera RAU Architects a Ex Interiors doplnila atypická skleněná fasáda od společnosti Guardian Glass, která pomáhá šetřit energie. Energeticky neutrální budova Triodos banky je postavena z dřevěné konstrukce a znovupoužitelných či recyklovaných materiálů. Přírodou inspirovaná stavba poskytuje svým uživatelům pohodlné pracovní prostředí. Budova získala ocenění Kancelářská budova roku v soutěži Architectenweb Awards 2019.

Plně skleněná fasáda poskytuje 360° výhled a vnáší tak do interiéru venkovní prostředí. Velká pozornost byla věnována skloubení přirozeného denního světla a svítidel, která se doplňují a přizpůsobují podmínkám v průběhu dne. Skla SunGuard® SuperNeutral (SN 70/37) s protisluneční úpravou poskytují elegantní, a přesto neutrální a transparentní vzhled. Mezi jeho přednosti patří hlavně nízká odrazivost, stálá barva a vysoká propustnost světla (70 %). Tato multifunkční povrchová úprava minimalizuje potřebu umělého osvětlení v kombinaci s vynikající tepelnou izolací, čímž poskytuje úspory energií.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.