logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Foukaná minerální vata z "panenského" vlákna bez chemických látek

Nově k zateplování domů používáme také prémiovou minerální foukanou izolaci od výrobce Knauf Insulation.

Reklama

Tato foukaná vata zaujme na první pohled barvou, která není žlutá nebo hnědá jako u čedičové běžně používané vaty, ale bílá. Důležitější jsou však její tepelně izolační vlastnosti. 

Tato foukaná vata je bez přidaného pojiva a bez chemických látek. Používáme ji k zateplení volných podkrovních ploch, protože je lehčí než klasická čedičová foukaná vata. Je ideální například pro pochozí půdy, kdy se vyfouká dutina trámového stropu a poté se vše zaklopí původním prkenným záklopem. A dále při foukání na betonovou podlahu. V tomto případě ještě na přání zákazníka doděláme dřevěný rošt a zaklopíme OSB deskami, aby půda zůstala pochozí.

Foukáme ji také do dutin stavebních konstrukcích, které výborně vyplní bez tepelných mostů. Lze tak zaizolovat i dutiny ve starých stavbách, které při výstavě zateplené nebyly. Nejčastěji tak zateplujeme dutiny v dvouplášťových plochých střechách (typu pultové střechy a řadové domy) nebo v konstrukci stropů.

Mezi její další výhody patří, že tlumí hluk, rychle se aplikuje a nesesedá. Jak bylo zmíněno výše, je lehká a také díky bílé barvě lépe vypadá. Je 100% recyklovatelná a nehořlavá.

Její nevýhodou oproti klasické čedičové foukané vatě jsou však vyšší pořizovací náklady.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.