logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rychlá instalace a minimum odpadu. Zateplení foukanou vatou roste na popularitě

Izolování objektu foukanou vatou může být hotové už za jeden den. Kromě svižné a nenáročné instalace je s tímto druhem izolace spojen i snadný úklid po montáži.

Najít odvahu k zateplení domova bývá velmi zdlouhavé. Už jen představa nepořádku po dělnících a odpadu, který se v domě hromadí několik nekonečných dní, lidem přidělává vrásky na čele. Samotný proces izolování se ale od našich představ může lišit. „Někdy se i samotní klienti diví, jak rychle vlastně zateplení celého objektu proběhlo. S foukanou vatou jde všechno velmi jednoduše. Technik má mnohdy práci hotovou za několik hodin,“ vysvětluje Jakub Černohorský, aplikační manažer společnosti Knauf Insulation.

Ačkoliv je proces instalace foukané vaty hotový velmi rychle, je potřeba umět nafoukat izolaci ve správné objemové hmotnosti, aby její vlastnosti byly co nejlepší. „Samotné zateplování foukanou vatou je sice na první pohled jednoduché, rozhodně bych však spoléhal na experty. Špatně nafoukaná izolace časem sesedne. Obtížnější je také izolování slabých míst, zejména rohů a prostorů kolem střešních oken,“ říká Jakub Černohorský. Dodává také, že správně instalovaná izolace nevytváří tepelné mosty a zároveň má prakticky neomezenou životnost.

Izolace foukanou vatou má také slibný ekologický potenciál do budoucna. Díky její sypké konzistenci se totiž instalace provádí, aniž by při tom vznikal zbytečný odpad. Majitelé obydlí se tak nemusí zabývat zdlouhavým úklidem. Vata je odolná proti vlhku a dostane se i do stísněných míst. Speciální materiál z minerální vaty je navíc nehořlavý a při požáru tak vytvoří ohni přirozenou bariéru. V domě se tak můžete cítit nejen hezky v teple, ale především v bezpečí.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.