logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Z čeho se skládá střešní záchytný systém? Přestaňte tápat

O střešních systémech zachycení či zadržení pádu osob toho bylo napsáno dost. Možná ale i tak tápete, z čeho se vlastně skládá. To vám stručně popíšeme v této zprávě.

Všichni víme, že existují střešní systémy ochrany, které limitují riziko pádu, mnozí už potom ale netuší, co si pod takovými systémy představit. V článku tedy představujeme české systémy ROOFIX.

Už z fotky je patrné, že jeho nedílnou součástí jsou OOPP (osobní ochranné pracovní prostředky). Celý systém je ale vlastně velice jednoduchý.

Sestává se z

  • PRACOVNÍ HELMY

Jedná se o běžnou přilbu pro práci na střechách s podbradním páskem, tzv. „blembákem“.

  • CELOTĚLOVÉHO POSTROJE

Pro práci ve výškách lze použít jedině celotělový postroj. Samotné jištění lze provést buď na hrudi, nebo na zádech.

  • SPOJOVACÍHO PROSTŘEDKU

Ten slouží k propojení se systémem zachycení pádu. Nejobvykleji se využívají textilní lano anebo samonaviják.

  • NEREZOVÉHO LANA

To potom propojuje jednotlivé kotvicí body a na něm se také osoba jistí. Alternativou je potom také montážní lano textilní. V případě bodového systému se lano neužívá.

  • KOTVICÍHO BODU

A samozřejmě potom ze samotného nerezového sloupku s podstavou, který je ukotven k nosné části střechy. V případě lanového systému se k němu uchycuje lano, v případě systému bodového přímo jištěný.

 

Věříme, že jsme objasnili, jak to celé vlastně funguje, jestliže však ještě nad něčím tápete, podívejte se na naše webovky. A kdybyste ani tam odpověď nenašli, neváhejte nás zkontaktovat.

To mě zajímá


ROOFIX
logo ROOFIX

Český certifikovaný výrobce střešního záchytného a zádržného systému proti pádu osob ROOFIX. Nově prodáváme i vybavení pro práci ve výškách. Nabízíme tak komplexní ochranu při práci ve výškách. Smyslem naší práce je zajistit bezpečný pohyb a práci na ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.