logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Podkroví poloroubenky s izolací Pavatex

Tepelně izolační a akumulační dřevovláknité izolace Pavatex se s úspěchem využívají při realizaci podkroví s důrazem zejména na ochranu proti letnímu přehřívání.

V současné době majitel poloroubenky ve východních Čechách dokončuje obyvatelné 2.NP. Snahou je vyvarovat se minerálním izolacím a sádrokartonovým povrchům.

Dřevovláknité izolace Pavatex se objevují ve všech skladbách zateplení. Plní několik izolačních funkcí: tepelná izolace, kročejová izolace, zvuková izolace (vzduchová neprůzvučnost):

•        Štítová stěna

•        Strop na kleštinách

•        Střešní šikmina

•        Půlštok pod šikminou

•        Podlaha nad přízemím

•        Vnitřní příčky

Interiér je z vnitřní strany (kromě stropu a podlahy) „obložen“ tuhou izolací Diffutherm 80 mm, na kterém je aplikována tenkovrstvá omítka Weber. Konkrétně lepící malta weber therm.technik s perlinkou a weber štuk. Exteriérová strana je obložena dřevěným obkladem z prken na sraz a lištami, které kryjí spáry. Pod obkladem je všude provětrávaná mezera, izolace je kryta větrovou fólií Jutadach.

Všechny výplňové izolace obvodových konstrukcí jsou zhotoveny z pružné izolace Pavaflex. Strop nad kleštinami je v křížovém roštu izolován rovněž z Pavaflexu, celková tloušťka je 300 mm.

Kročejová izolace podlahy nad přízemím má tloušťku 40 + 40 mm z desek Pavaboard a Pavatherm-profil.

Vnitřní příčky jsou oboustranně opláštěny tenčí deskou Isoroof 24 mm, nosný sloupkový skelet je vyplněn izolací Pavaflex 60 mm. Povrch je opatřen tenkovrstvou omítkou Weber se štukem.

Po dokončení bude dřevěný objekt roubenky a podkroví sladěn s bílou omítkou na zdivu.

Fotodokumentace a další podrobnější informace jsou v aktualitě na webu INSOWOOL.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.