logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Revize záchytného systému může zachránit životy

Máte na střeše systém zachycení (příp. zadržení) pádu? To ještě neznamená, že je osoba nahoře v bezpečí. Nezapomeňte na pravidelné revize.

Pravděpodobně máte na střeše nějaké prvky ochrany a myslíte si, že máte vyhráno. Bohužel pouze skutečnost, že se nahoře nějaký systém nachází, nestačí. Jestliže ho nenecháte po každém roce zkontrolovat, stává se jakýkoliv pohyb na střeše nebezpečným.

Že se systém v případě neprovedené kontroly nemůže používat, vyplývá z normy ČSN EN 795:2013. Důvod je prostý; nikdo totiž nemůže vědět, co se během roku odehrálo na střeše a jak to mohlo systém ovlivnit. Neberte na sebe zbytečné riziko.

 

Jak taková revize probíhá v Roofix - české systémy zachycení a zadržení pádu osob?

1. Oslovíte nás (nebo my vás - revize si hlídáme)

2. Náš revizní technik zpracuje cenovou nabídku

3. Po potvrzení si domluvíte vhodný termín

4. Revizní technik dorazí na místo

5. Provede revizi

  • vizuální - není něco zrezivělé? Sedí sloupek kolmo na podkladu?
  • tahem - je kotvicí bod dobře upevněn k podkladu?
  • správného dotažení na požadovaný moment u viditelného ukotvení
  • dostupnosti schéma užívání - to je v předávací dokumentaci, která se předává s dokončením montážních prací záchytného systému

6. V případě, že je vše v pořádku, nalepí technik revizní štítek s datem následující revize

7. Dostanete záznam o provedené revizi

 

Je třeba mít na paměti, že revizi záchytného systému může provádět pouze osoba proškolená výrobcem daného systému. Vedle revize záchytného systému byste si také měli vždy zařídit pravidelnou kontrolu OOPP (osobních ochranných pracovních prostředků) - pokud je máte od nás, můžeme ji provést my.

Chci vědět víc


ROOFIX
logo ROOFIX

Český certifikovaný výrobce střešního záchytného a zádržného systému proti pádu osob ROOFIX. Nově prodáváme i vybavení pro práci ve výškách. Nabízíme tak komplexní ochranu při práci ve výškách. Smyslem naší práce je zajistit bezpečný pohyb a práci na ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.