logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Půdní nástavba bytového domu na Vinohradech

Dřívější půdy bytových domů v Praze se proměňují v moderní, a také luxusní bydlení. Jedna z několika akcí, která proběhla v posledním době, jsou loftové byty v pražských Vinohradech.

Majitel domu již před několika lety podobnou rekonstrukci dělal ve vedlejší ulici. Po dobrých zkušenostech i zde použil dřevovláknitou desku Pavatex, konkrétně Isolair 100 mm. Snahou bylo dobře izolovat střechu v zimě a zároveň přidat kvalitní izolant proti letnímu přehřívání. Tepelná izolace je dále tvořena pružným dřevovláknem Pavaflex 40 mm v laťovém roštu a izolací Knauf Naturoll 200 mm mezi krokvemi. Výsledným efektem navíc je absence sádrokartonových povrchů, protože na Pavatex je nanesena tenkovrstvá omítka (Jubizol interiér) a veškeré dělící stěny a příčky jsou zděné, rovněž s omítkou.

Konstrukce je v souladu s certifikovaným souvrstvím DIFFUROOF "I". Tím je splněna podmínka projektanta na ověřenou požární odolnost konstrukce, která je v tomto případě 30 minut.

Jižní strana střechy do ulice si ponechává původní sklon 42° s krytinou z bobrovek, aby zachovala rysy okolní zástavby. Navíc z posledního podlaží je výhled na okolní střechy a přes Vršovice na protější kopec Bohdalec. Naopak část orientovaná do dvora se zvedla, se sklonem 5° vytvořila potřebnou bytovou plochu, přibyl zde výtah a terasa.

Provedená rekonstrukce celého domu včetně půdní nástavby a vytvoření další bytové jednotky je ideální cesta, jak nabídnout rodinám moderní bydlení v klidné části a přitom téměř v centru Prahy.

Fotodokumentace a více informací o rekonstrukci je v aktualitě na webu INSOWOOL.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.