logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Řešení globálního oteplování je v našich rukou

Na Světový den životního prostředí, který lidé oslavili 5. června, byl spuštěn web GlobálníZateplování.cz. Jeho cílem je odlehčenou i naučnou formou informovat o problematice zateplování domů.

Čtenáři na webu GlobálníZateplování.cz naleznou informace z oblasti legislativy, pracovních postupů, úsporách nákladů za vytápění, volbě vhodných materiálů či o pozitivních dopadech zateplování na životní prostředí.

V posledních dekádách dochází ke gradaci ekologických aktivit s cílem prosazení opatření na záchranu světa. Vznikl nový světonázor, s centrem zájmu kolem globálního oteplování. O tom, že se planeta Země otepluje, není pochyb. Názory odborníků na to, do jaké míry za oteplování může lidstvo, se liší. Pokud se zachováme se pragmaticky, určitě každý z nás v sobě najde skrytý potenciál, jak přispět ke zpomalení procesu oteplování klimatu. Osvětou a přiblížením praktických způsobů, jak toho docílit, se chce zabývat i tento web,” říká Emil Pavlovič, který má dlouholeté zkušenosti v oblasti snižování energetické náročnosti budov.

Název Globální zateplování jsme zvolili v kontrastu a v narážce právě na globální oteplování. Ať už za oteplováním stojí člověk nebo příroda, jisté je, že proti emisím CO2 můžeme jednoduše bojovat i globálním zateplováním svých domů,” dodává Pavlovič s tím, že plýtvání teplem se v ČR dotýká desítek tisíc budov.

Energetická bilance budov se stává jedním z hlavních kritérii jejich kvality a zásadně ovlivňuje ekonomičnost a komfort bydlení. Věříme, že web Globální zateplování bude inspirativní pro každého, kdo hledá základní a srozumitelné informace o souvislostech mezi zateplováním budov a jeho pozitivním vlivem proti globálnímu oteplování,” uzavírá Pavlovič.


URSA CZ s.r.o.
logo URSA CZ s.r.o.

Společnost URSA CZ s.r.o. je jedním z předních dodavatelů tepelných, akustických a protipožárních minerálních izolací na českém trhu. Širokou škálou řešení v pozemním stavitelství URSA naplňuje strategii být v čele udržitelného rozvoje a ochrany životního ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.