logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zateplení budov

Zateplení budov má sloužit svým účelům na řadu desítek let, a proto je velice důležité být obezřetný při výběru druhu izolace. Je zapotřebí brát v potaz druh zdiva, lokální podmínky, také naše potřeby

Při výběru stavebního materiálu důležité především izolační vlastnosti použitých materiálů.

Určitě neplatí, že čím tlustší je izolační deska, tím má lepší tepelně-izolační vlastnosti. Pravý opak je toho důkazem. Existují i vysoce kvalitní, přitom však docela tenké izolační materiály. Kvalita spočívá v materiálu a v správném provedení tepelné izolace, proto je jeho výběr důležitý, aby ve finále bylo docíleno dlouhodobé úspory energií a financí, i snadnější údržby domu při běžném chodu.

Tenké izolační materiály

Nejvhodnějším řešením při volbě tenkých izolačních materiálů je minerální izolace či polystyren s grafitovou úpravou. Pro zateplení budovy, která je náchylná k vlhkosti, se prokazuje jako ideální k instalaci tzv. větraná fasáda, jejíž jednotlivé vrstvy jsou odděleny prostorem, kde může zeď dýchat. Alternativně je možné uvažovat s řešením typu kontaktní systém Baumit open S.
Pokud nás vlhkost netrápí a chceme výborné izolační vlastnosti, použijeme kontaktní způsob zateplení fasády, kdy se izolační desky instalují přímo na obvodovou zeď, takřka bez tepelných mostů.

Příklad tepelné izolace budov

Při použití kontaktní izolace s omítkou na plné cihly (tj. s tloušťkou 600 mm) splníte podmínky programu Zelená úsporám cca 120 mm tlustou vrstvou izolace šedé EPS, která je zároveň také ideálním řešením především pro nízkoenergetické budovy.

U dřevostaveb se často používá systém sendvičové izolace využívající rozdílných tepelně-izolačních vlastností jednotlivých vrstev.


Profibau CZ s.r.o.
logo Profibau CZ s.r.o.

Zateplování domů, fasád, střech, vnitřní strojní omítky - kdekoli v ČR. Postaráme se o to, aby Váš dům byl tepelně úsporný a hezky vypadal. Provádíme zateplování rodinných domů po celé České republice. U nás najdete nejen osobní přístup, ale také orientaci ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.