logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Skla od společnosti Guardian Glass získala bronzovou certifikaci Cradle to Cradle

Společnost Guardian Glass získala bronzovou certifikaci Cradle to Cradle pro tři ze svých produktových skupin – plavené sklo, sklo s povlakem a vrstvené sklo – vyráběné v osmi evropských závodech.

Reklama

Produktový standard Cradle to Cradle Certified™ (C2C) je celosvětově uznávaná metodologie používaná k neustálému vyhodnocování udržitelnosti výroby a produktů. Představuje nástroj pro sklářský průmysl v reakci na výzvy cirkulární ekonomiky. Certifikace hodnotí produkty napříč pěti kategoriemi od lidského zdraví po životní prostředí. Její zisk je podmíněn vzestupnou úrovní hodnocení a po dvou letech se vždy vyžaduje obnova. Se vzrůstající úrovní certifikace jsou kladeny stále přísnější požadavky v pěti následujících kategoriích:

Výhody nákupu produktů s C2C certifikací

Designéři produktů, výrobci a značky po celém světě spoléhají na produktový standard Cradle to Cradle Certified™ jako způsob, který přemění dosavadní navrhování a výrobu produktů s příznivým dopadem na planetu a její obyvatele. Rostoucí počet organizací a standardů udržitelnosti, jako jsou LEED a BREEAM, nyní uznává certifikaci produktů Cradle to Cradle Certified™ jako preferované označení, které dopomůže k přijímání odpovědnějších rozhodnutí o nákupu.

Získání bronzové certifikace pro výrobky z plaveného, povlakovaného a vrstveného skla znamená pro Guardian Glass důležitý krok ke skloubení výrobních procesů s vizí společnosti „pomáhat lidem zlepšovat jejich životy poskytováním produktů a služeb které ocení více, než jiné alternativy a zároveň tím přispějí k šetrnému nakládání se zdroji.“ Vize zahrnuje nejen energeticky úspornou výrobu skla a skleněných výrobků, ale také zvýšený komfort uživatelů budov.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.