logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nový projekt „Fandíme řemeslu!“ na veletrzích Střechy Praha a Řemeslo Praha 2015

Reklama

V rámci 17. ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA a 3. ročníku veletrhu pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků ŘEMESLO PRAHA bude prezentován nový dlouhodobý projekt na podporu řemesel v ČR „Fandíme řemeslu!“.

Projekt je první akcí tohoto druhu, kterou zahájila v roce 2014 Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), partner veletrhu. Ve spojení s rozhodujícími cechy, Komerční bankou a za podpory Českého rozhlasu započala AMSP invazi do všech regionů a ve spojení s nejlepšími organizacemi hájícími zájmy tuzemského řemesla přesvědčuje, že investovat do kvalitního řemesla se vyplatí. Cílem projektu je vytvořit všem klíčovým cechům zázemí a jednotnou komunikační platformu vůči všem legislativním či exekutivním institucím. Prvním krokem bylo uhájení výdajových paušálů pro OSVČ z řad řemeslníků a hned dalším je návrh dílčích změn živnostenského zákona. Následuje i zvýhodněná nabídka bankovních produktů pro zapojené cechy a jejich členy.





Na veletrhu bude projekt prezentovaný formou společné expozice řemeslných cechů, ukázkami prací a řadou přednášek. V rámci Řemeslného dne v pátek 23. ledna 2015 proběhnou přednášky a semináře pro živnostníky a řemeslné firmy a také budou předána ocenění zástupcům jednotlivých cechů za nejlepší „řemeslný počin“ – jakoukoli aktivitu cechu, která podpoří jeho členy, mladé učně nebo povědomí o řemeslu mezi širokou veřejností. Ocenění za Řemeslný počin je součástí grantového programu, který vyhlásila AMSP ve spolupráci s Komerční bankou a profesními cechy. Finanční příspěvek v celkové výši 300 000 Kč bude rozdělen pro každý z cechů zapojený do projektu „Fandíme řemeslu!“ na vybraný řemeslný počin. Slavnostního předávání ocenění se zúčastní i předseda představenstva AMSP ČR pan doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA.

Přednášky pro firmy, živnostníky i širokou veřejnost

Proběhnou přednášky a semináře na aktuální témata, jako jsou například novela Živnostenského zákona, elektronická evidence tržeb – největší polistopadová změna v hotovostním prodeji a službách, ochrana proti druhotné platební neschopnosti či prověřování nového obchodního partnera. Bezpečnost práce na stavbách a na střeše bude tématem půldenního semináře druhý veletržní den.

Ukázky řemesel, výrobků a prací po celou dobu veletrhu:

  • tesaři, pokrývači, klempíři, izolatéři, malíři, kominíci, obkladači, skláři, kamnáři ad.
  • prezentace nových produktů z oblasti nářadí, strojů a dalšího vybavení
  • ukázky řešení technických detailů a technologických postupů
  • prezentace pracovního oblečení formou módní přehlídky
  • přehlídka historického nářadí a jiných muzejních exponátů

Těšíme se na Vaši návštěvu!

www.strechy-praha.cz

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.