logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Odlitky z Unithermu pomohly Depozitáři oblastní galerie v Liberci získat Cenu Klubu za starou Prahu

Laureátem Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém prostředí se stal Depozitář Oblastní galerie v Liberci. Řešení v podobě fasádních desek ze slitiny hliníku dodala společnost UNITHERM s.r.o.

Cenu Klubu za starou Prahu za nejlepší novostavbu v historickém prostředí dostal depozitář Oblastní galerie v Liberci, který vyrostl v sousedství tamních městských lázní. Depozitář Oblastní galerie v Liberci se octl v sousedství starých libereckých městských lázní, které prošly adaptací pro galerii výtvarného umění. Stojí v jedné z nejkrásnějších čtvrtí České republiky, vzniklých v éře pozdního historismu a rané secese na přelomu 19. a 20. století. Samotné lázně z roku 1902 se po dvouleté rekonstrukci změnily na galerii výtvarného umění.

Depozitář navrhl tým, který tvořili Karel Novotný, Jiří Buček, Petr Čihák, Jan Duda, Jana Hlavová a Filip Horatschke. Vzdor formální bohatosti okolních staveb se autoři depozitáře rozhodli pro přísnou formu jednoduchého hranolu; i oni se tak představují jako minimalisté. Zvolili však pro tento strohý tvar správné měřítko a správně ho též umístili do uliční čáry, vzdor jiným úvahám, které doporučovaly depozitář jakoby schovat do hloubky pozemku.



Depozitář Oblastní galerie v Liberci vyrostl v sousedství tamních městských lázní


I řešení v podobě fasádních desek ze slitiny hliníku, které byly na stavbu použity, pomohlo depozitáři získat tuto cenu za nekrásnější novostavbu v historickém prostředí. Tyto fasádní desky dodala divize slévárna společnosti Unitherm s.r.o. Divize slévárna se zabývá odléváním výrobků z hliníkové slitiny dle požadavků zákazníka. K výrobě jsou používány dvě technologie - lití do pískových forem a lití do kovových forem. Více informací o fasádních deskách ze slitiny hliníku

fasádní desky ze slitiny hliníku Unitherm s.r.o. pomohly získat Depozitáři oblastní galerie v Liberci Cenu Klubu za starou Prahu

UNITHERM Group, a.s.
logo UNITHERM Group, a.s.

UNITHERM Group nabízí: Podporu projekční činnosti vytápění hal, návrh měřičů tepla Kamstrup. Prodej vybraného obchodního zboží pro energetiku a tepelnou techniku: Měřiče tepla Kamstrup, topné jednotky Nivolair, destratifikátory.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.