logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Výstavba Multifunkční horácké arény v Jihlavě slaví jeden rok realizační fáze

V Jihlavě bude postavena nová Horácká multifunkční aréna (HMA) za 1,9 miliardy korun. Tato moderní aréna bude sloužit nejen pro hokejové zápasy, ale také pro další sportovní a kulturní akce.

Demolice starého stadionu byly zahájeny již v průběhu léta 2023 a celá stavba by měla být dokončena do 26 měsíců od zahájení výstavby. Společnost DELTA Group ČR spolu s partnerem FETTERS management má na starosti správu stavby a projektové řízení. Jejím vedoucím je Josef Prokeš, který má bohaté zkušenosti s řízením stavebních projektů. Jeho tým se stará o koordinaci všech fází výstavby, od plánování až po dokončení. „Naším úkolem je zajistit, aby stavba probíhala hladce, v souladu s plány a předpisy. „Na staveništi dnes pracuje zhruba stovka dělníků,“ říká Josef Prokeš, náš kolega a zároveň vedoucí projektu, který má na starosti řízení a koordinaci za DELTA Group ČR. „V té největší realizační špičce jich bude až dvě stě.“ Díky pečlivé koordinaci a řízení všech kroků stavba dodržuje stanovený rozpočet i časový plán, ale také minimalizuje dopady na okolí.

„Do konce roku celý náš tým dostane hrubou stavbu elipsovitého objektu nové haly pod střechu,“ doplnil k procesu výstavby ještě Prokeš. „Je nám ctí být klíčovým partnerem při realizaci této významné investice Kraje Vysočina a upřímně se těšíme se na otevření této moderní arény na podzim 2025.“ Detaily o projektu nové arény popsal Arnošt Wagner v článku „Hala se stane pro obyvatele Jihlavy centrem dění“ v magazínu Development News.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.