logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Multimediální projekt Čeští výrobci úspěšně pokračuje

Nový multimediální projekt Idealabu s názvem Čeští výrobci přináší příběhy lokálních firem zaměřených na výrobu designových produktů. Netradiční formou diváky seznamuje s těmi, kdo stojí za značkami, které svou hodnotou daleko přesahují hodnotu spotřebního zboží.

Co všechny výrobce spojuje? Nezaměnitelný design, kvalita materiálu i výroby, nápaditost a hlavně láska k řemeslu. Premiérový díl představil značku TON, českého výrobce ohýbaného nábytku. Druhý díl patří firmě KOMA Modular, která je průkopníkem v modulární výstavbě. Nejnovější díl přináší setkání s rodinnou firmou Benlemi. Ta se zabývá výrobou nábytku z přírodních materiálů.

Továrna na ohýbaný nábytek

Firmu TON neboli Továrnu na ohýbaný nábytek zná snad každý. Thonetku měl doma Tolstoj, Renoir i Dalí a tvůrci pořadu Čeští výrobci měli tu čest podívat se na místo, kde tradice výroby tohoto legendárního nábytku začala, a to již v roce 1861. Neskutečné je, že se stále jedná o manufakturu, jen ve větším stylu. Ohýbání dřeva zůstalo i nadále ruční prací. Nejde totiž jen o techniku a sílu, ale i cit. Průkopnická metoda ohýbání dřeva udělala z tohoto nábytku nadčasovou klasiku.

Druhý díl: vizionáři z Vizovic

Druhý díl je věnovaný průkopníkovi v modulární výstavbě. Moderátor Jan Makalouš navštívil firmu KOMA Modular, která ve Vizovicích vyrábí své modulární systémy již téměř 30 let. “Špičkové technologie, futuristický design a dlouhodobé vize. To jsou prvky, které nejvíce vystihují firmu KOMA Modular. Její zakladatel Stanislav Martinec je vizionář a stratég. Důkazem je realizace českého pavilonu EXPO 2015, který v Miláně získal bronzovou medaili za architekturu. V loňském roce postavila KOMA první modulární nemocnici v České republice. Desítky administrativních budov, obchodů, hotelů, školek i škol od firmy KOMA najdeme nejen u nás, ale také v celé Evropě,” představuje projekty společnosti KOMA Modular Jan Makalouš, autor a moderátor projektu Čeští výrobci.

Rodina jako základ pro podnikání

Nejnovější díl byl natočen v rodinné firmě Benlemi, kde bratři Michal a Petr Pompovi společně vymýšlí, jak přinášet rodinám radost výrobou hravého nábytku z přírodních materiálů. Michal Pomp v roce 2015 představil světu ručně pletené závěsné křeslo z vrbového proutí. Dodnes populární křeslo bylo prvním výrobkem firmy Benlemi. O rok později pak vznikla první domečková postel z masivního dřeva. Dnes rodinu Benlemi tvoří více než 50 členů, kteří dodávají nábytek a vybavení dětských pokojů do celé Evropy.

Léto: nové reportáže

Zkušený autorský tým chystá natáčení dalších zajímavých reportáží. Autorský tým navštíví rodinnou firmu Aldit, která vyrábí exkluzivní designové osvětlení ve špičkovém uměleckém zpracování. Její křišťálové lustry vyrobené na míru zdobí luxusní rezidence i hotely po celém světě.
Druhá reportáž bude patřit týmu lidí, kteří s nadšením a řemeslnou zručností vyrábí čalouněný nábytek pod značkou Vespera. Svým produktům věnují maximální péči, a to od prvních skic až po dokonale řemeslně zpracovaný výrobek.

Projekt Čeští výrobci


KOMA MODULAR s.r.o.
logo KOMA MODULAR s.r.o.

Pomůžeme Vám vybudovat rychle a kvalitně kanceláře, prodejny, ubytovny, hotely, restaurace, školy, mateřské školky, bytové domy, komunální výstavbu, šatny, domovy důchodců, studentské koleje apod. Vyrábíme budovy prefabrikovaným způsobem, kdy 80 - 90 ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.