logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Cihla HELUZ AKU KOMPAKT 21 šetří místo, zamezuje šíření hluku a tepelně izoluje

Nová cihla HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená je určena pro bytové i rodinné domy, ale i administrativní budovy. Tato novinka má oproti jiným klasickým cihelným materiálům řadu technických zdokonalení, lepší akustické a tepelně izolační vlastnosti.

Jedná se o cihelný blok, který je složen ze dvou cihelných tvarovek spojených přes minerální vlnu. Je určen pro vyzdívky nenosných stěn. Štíhlejší konstrukce vytváří větší užitný prostor a tím umožní dosáhnout vyšší užitné plochy v rámci bytu.

Developeři tak získají více prodejných metrů užitné plochy. Stavební firmy ocení jednoduchost vlastního zdění stěny na polyuretanovou pěnu, a tím zmenšení přesunu hmot na staveništi. Unikátní konstrukcí cihelného bloku dochází kromě výborné zvukové izolace také k významné redukci přenosu konstrukčního hluku.

VÝHODY HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená

  1. Lepší akustické (zvukoizolační) vlastnosti – výrazně lepší zvukoizolační komfort oproti dosud používaným a akusticky izolačně vyhovujícím tvarovkám, redukce přenosu konstrukčního hluku.
  2. Kompatibilita s broušenými bloky HELUZ pro obvodové stěny - je broušená, má stejnou výšku (broušené bloky jsou v současnosti jednoznačně nejrozšířenějším zdicím materiálem).
  3. Lepší tepelněizolační vlastnosti – o 45 % lepší součinitel tepelné vodivosti a součinitel prostupu tepla podstatně omezí unikání tepla z vytápěného bytu k „šetřícímu sousedovi“ a do chladnějších prostor (chodby a schodiště).
  4. Menší plošná hmotnost – o 19 % menší zatížení stavby v porovnání s AKU 25 MK jednoduchá realizace zdění na PU pěnu, menší hmotnost bloku, menší přesun hmot.
  5. Úspora místa - o 14 % tenčí tvarovka; 24/28 cm (tl. zdi s omítkami.)
  6. Technické parametry tvarovky - ji zařazují na absolutní špičku ve své třídě použití (akustické bloky, akustické příčky).

Více informací na stránkách HELUZ.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.