logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jednovrstvé zdění nepřináší žádná rizika

Vnější izolace domu má opodstatnění u starších rodinných domů. U nových budov je však použití vnější izolace problematické. Kromě kratší životnosti venkovního zateplení, tu je ještě další problém. Je to vlhkost.

Domy ze systému HELUZ není třeba zateplovat a přitom splňují všechny požadavky moderního, levného a zdravého bydlení
Domy ze systému HELUZ není třeba zateplovat a přitom splňují všechny požadavky moderního, levného a zdravého bydlení

U nových budov je použití vnější izolace problematické. Kromě kratší životnosti venkovního zateplení, tu je ještě další problém. Je to vlhkost.

Pokud se postaví nový dům, trvá nějakou dobu, než stavba vyschne. V praxi se však zateplení aplikuje ihned po jejím dokončení. Zejména při nekvalitně provedeném zateplení se stává, že vlhkost nemůže uniknout z pláště domu a kondenzuje se ve zdivu. Výsledkem je vznik zdraví nebezpečných plísní uvnitř domu, které se jen velmi obtížně odstraňují.

Cihly HELUZ FAMILY 2in1 jsou plněné kuličkami z pěnového polystyrenu a ten je paropropustný. Proto neexistuje žádné riziko, že se vodní páry budou v domě kondenzovat, ale naopak. Dokáží uniknout na povrch budovy. I z tohoto důvodu je bydlení v domech, kde se používají cihly Heluz s integrovanou izolací, zdravější a příjemným klimatem.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.