logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Fasádou s na míru vyrobenými panely StoDeco vyjádřil investor své klíčové kompetence

Plastické StoDeco prvky se dají použít k vytvoření linií nebo ohnisek pozornosti, výborně se hodí i pro návrhy říms, dekorativních šambrán nebo k navrhování celých povrchů.

Dostupné jsou ve formě sériových výrobků nebo na míru vyrobených dílů, které se snadno aplikují na fasádu. Spektrum sahá od jemných reliéfů přes nápisy až po plastické povrchy, stejně tak se s nimi dají zvýraznit okenní otvory nebo geometrické struktury. Specialitou jsou historické dekorativní prvky, které spolehlivě obstály při ochraně historických budov a památek. Široký rozsah svých možností prezentují i na fasádách současných budov včetně firemních centrál a dalších objektů.

Dokazuje to i pětipatrový ubytovací dům ve firemním campusu společnosti FIT AG v bavorském Lupburgu, jehož výstavbou byla realizována druhá z celkem čtyř novostaveb, plánovaných v rámci širšího generálního plánu firmy. Fasáda budovy s panely StoDeco Plan, navržené kanceláří Berschneider + Berschneider, nevtíravým způsobem představuje zásadní kompetence investora.

Pro novostavbu jsou charakteristické jasné linie, moderní tvarosloví a mimořádné materiály

Celkem čtyři objekty, se kterými ve firemním areálu na ploše cca 37 000 metrů čtverečních počítá generální plán, budou po dokončení poskytovat místo pro výrobní haly a kanceláře, výzkum a zaměstnance. První byla realizována sedmipatrová kancelářská budova, druhým objektem je ubytovací dům se 48 bezbariérovými pokoji. Interiér charakterizují moderní a funkční půdorysy, jasné geometrie a speciální materiály, fasáda pak znázorňuje klíčové kompetence podniku.









Na míru vyrobené fasádní panely StoDeco doplňují high-tech výrobky Sto

Matně tmavé, metalicky lesklé fasádní desky s komplexně uspořádanými prohloubeními vytvářejí při proměnlivém denním světle napínavou hru světla a stínu. Prohlubně v deskách vycházejí z polygonů síťových struktur, z nichž se skládají datové záznamy aditivní výroby (moderní způsob obrábění, např. 3D tisk), hlavní činnosti FIT Group. Přenesení struktury na fasádě se podařilo díky tomu, že se při výrobě masivních minerálních fasádních desek StoDeco Plan jako základ použily individuálně vytvořené matrice.





Použité fasádní barvy s technologií Dryonic zajistí, že ranní rosa nebo déšť stečou z fasády v rekordním čase a fasáda pak uschne podstatně rychleji. Na suché fasádě nemají mikroorganismy žádnou šanci, fasáda tak zůstane čistá a krásná. Fasádu ubytovacího domu FIT AG navíc chrání také teplo reflektující fasádní barvy s X-black technologií, které odráží sluneční světlo z oblasti blízké infračervené části spektra a snižují solární ohřev povrchů fasády. Fasáda je tak nejen suchá, ale odolává i tvorbě trhlin v podkladu. Ideální uplatnění nachází tyto barvy v exteriéru pro teplo reflektující nátěry na minerální a organické nepružné podklady nebo pro barevně intenzívní nátěry fasád.

Vyžádejte si zdarma vzorky StoDeco prvků z Verolithu

Lepší jednou vidět než stokrát slyšet – zaregistruje se na www.sto.cz/fasády a my vám zdarma pošleme ukázku StoDeco prvků z minerálního granulátu Verolith.


Sto s.r.o.
logo Sto s.r.o.

Sto s.r.o. je součástí německého koncernu Sto, který je světovým lídrem v oblasti kontaktních zateplovacích systémů. Součástí sortimentu jsou i předsazené odvětrávané systémy, fasádní i interiérové omítky a barvy, lepicí a stěrkové tmely, designové úpravy ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.