logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Maximální úspora energie u pasivních domů s okny od firmy Internorm

Vedle svých jedinečných kompetencí v oboru plastových oken je firma Internorm se svými produkty z dřevohliníku i evropskou značkou oken č. 1 pro oblast nízkoenergetických a pasivních domů. Již více než deset let vyvíjí a vyrábí firma Internorm vysoce kvalitní dřevohliníková okna a dveře, které jsou měřítkem a standardem pro celou Evropu a mají certifikaci Institutu pro pasivní domy v Darmstadtu.

Reklama

Vynikajícím příkladem je nejvýše položený pasivní dům v Evropě - Schiestlhaus, nová alpská horská chata v nadmořské výšce 2.154 m na vrcholu Hochschwab ve Štýrsku, kterému byla udělena první cena „Energy Globe“.

Internorm svými okny EDITION pro pasivní domy podstatnou měrou přispěl ke vzniku této první horské chaty v kvalitě pasivního domu, která jako energeticky soběstačná budova splňuje ty nejvyšší ekologické standardy.

Nejvyšší kvalita se vyplácí

Pořizování oken je investicí trvalé hodnoty. Proto by měl ten, kdo staví nebo rekonstruuje dům, především dbát na jistotu značky. Protože pouze značková okna dlouhodobě dodrží to, co slibují: individuálně zhotovená okna přesně na míru vašemu domu - popř. řešení pro úsporu energie – tepelně izolovaná, hospodárná a ekologická – taková, jako jsou okna pro pasivní domy od firmy Internorm.

Okna a dveře pro pasivní domy - investice, která šetří energii

Výraz „pasivní dům“ je odvozen od toho, že pasivní využití tepla ze slunečního záření procházejícího okny a tepla, které vydávají spotřebiče a lidé v domě v podstatě stačí k tomu, aby se teplota interiéru budovy během topného období udržela na příjemných hodnotách. Okna hrají v pasivním domě významnou roli: na jedné straně přinášejí pasivní tepelné zisky ze slunečního záření, na straně druhé musí zůstat na minimu tepelná ztráta způsobená přenosem tepla.

Například okna EDITION jsou vyrobena ze speciální sdružené kombinace proti povětrnostním vlivům odolného hliníku, vysoce tepelně izolační termopěny (bez použití HFCKW, HFKW a FKW) a hřejivě působícího dřeva. Tím se rozhodujícím způsobem zlepšuje hodnota U a okno EDITION tak dosahuje díky speciálnímu sklu hodnoty tepelné izolace Uw = 0,71 W/m2K. Okno EDITION díky tomu umožňuje výhodný průběh izotermy, perfektní využití energie a je proto optimálně přizpůsobené pro všechny nízkoenergetické a pasivní domy. Navíc získalo toto okno certifikát Institutu pro pasivní domy v Darmstadtu.

Dveře pro pasivní domy

S dřevohliníkovými domovními dveřmi SELECTION nabízí Internorm vchodové dveře certifikované pro pasivní domy. Tepelná izolace zabudovaných dveří dosahuje hodnoty U = 0,79 W/m2K (dle Institutu pro pasivní domy v Darmstadtu).

Dveře SELECTION jsou vyrobeny ze speciální sdružené konstrukce dřeva, termopěny a hliníku. Dřevo jako živý materiál je symbolem tepla a útulnosti. Aby bylo dřevo chráněno před větrem a povětrnostními vlivy, nachází se na vnější straně ochranný předsazený hliníkový profil. Tato ochranná vrstva se velmi snadno udržuje a dodává se v mnoha barvách.


Internorm nabízí již 9 komponent certifikovaných pro pasivní domy (dle Institutu pro pasivní domy Dr. Wolfganga Feista, Darmstadt)!

Ukázky pasivních domů v Evropě s použitím oken Internorm

Pasivní dům ve Velké Británii:

Richard Hawkes (Architekt z Kentu/Velká Británie) vytvořil jeden z prvních britských pasivních domů. Hlavním cílem celé koncepce bylo snížit ekologickou bilanci domu. Toho bylo dosaženo mimo jiné i použitím oken Internom řady EDITION, VARION a VARION4. Jako stavební materiál byly použity tenké cihly, které umožňují stavět moderní, lehké, ale zároveň pevné a trvanlivé stavby. Tato skvělá budova ukazuje, jak je možné sjednotit moderní design, inovativní technologie a přitom vytvořit stavbu, která přetrvá.


Pasivní dům v Itálii:

Francesco Masciarelli (architekt z Verony/Itálie) realizoval ve Veroně pasivní dům, který spotřebuje až 20 krát méně elektřiny než běžný rodinný dům. Použil výhradně materiály s vysokou tepelnou izolací. Důležitou roli přitom hrála okna: velké skleněné plochy byly orientovány na jih a vybaveny ochranou proti slunci, která zabrání příliš silnému slunečnímu záření v létě.


Pasivní dům v Rakousku:

Nejvýše položený pasivní dům v Evropě, alpská horská chata „Schiestlhaus“, leží v nadmořské výšce 2.154 m na vrcholu Hochschwab v Rakousku. Tato budova má sloužit jako vzorový projekt pro solární a ekologické stavby v alpských regionech a v Seelagen. Cílem projektu bylo vystavět moderní horskou chatu s koncepcí energeticky soběstačné budovy. Ta v sobě spojuje komponenty, které mají význam z hlediska úspor energie, jako standard pasivního domu, zásobování teplem a elektrickou energií z obnovitelných zdrojů (slunce a vítr) s úpravou dešťové vody a biologickým čištěním odpadních vod.


První pasivní dům v ČR s certifikátem „Quallitätsgeprüftes Passivhaus“ z Darmstadtu:

První pasivní dům této kvality v ČR byl navržen projektantkou Ing. Štěpánkou Hamatovou pro mladou rodinu. Jedná se o jednoduchý, levný domek, který splňuje všechny nároky pro moderní bydlení mladých lidí. Zároveň také provoz domu je extrémně levný a to je hlavní deviza pro majitele. Dům je postaven jako masivní stavba z vápenopískových cihel Zapf Daigfuss Kalksandstein. Certifikaci u PHI v Darmstadtu provedla firma Kalksandstein CZ s.r.o. V bývalé východní Evropě se jedná teprve o druhý dům, který tohoto certifikátu dosáhl. V podmínkách klimatu České republiky to není úplně jednoduché. Nezbytně nutné je zajistit i z minimálního slunečního záření maximální solární zisky a to se neobejde bez nejkvalitnějších oken. Masivní prosklení jižní fasády je provedeno pomocí oken Internorm řady Edition. Trojskla s nerezovým rámečkem plněná kryptonem.
Bližší informace o domu a o certifikaci

www.internorm.cz

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.