logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Expert na digitalizaci A. Heres z PlanRadaru radí, jak dosáhnout datové bezpečnosti u realitních projektů

Digitální transformace ve stavebnictví přináší nejen nové možnosti, ale také výzvy – oblast bezpečnosti nevyjímaje. Jak lze ve firmě zajistit efektivní datovou správu a chránit informace o projektech?

Reklama

A. Heres
A. Heres

Prvním krokem je identifikace citlivých dat a rizik, na kterou by měla navázat implementace bezpečnostních pravidel, stejně jako školení pracovníků. Je nutné zajistit, aby členové týmu byli vždy obeznámeni s nejnovějšími hrozbami. Provádět pravidelný audit opatření a vytvářet bezpečnostní kulturu ve firmě.

Všechny digitální soubory je třeba šifrovat a přístupová práva striktně omezit podle pracovního zařazení každého člena týmu. Moderní PropTech platformy umožňují definovat, k jakým údajům může konkrétní uživatel přistupovat a do jaké míry s nimi nakládat. Nabízejí také spektrum užitečných funkcí od jednotného přihlašování až po vícefázové ověření.

Kontinuální monitorování datové aktivity je nezbytné pro rychlou detekci bezpečnostních incidentů. Automatizované systémy pro sledování neobvyklých aktivit mohou varovat před potenciálními hrozbami a umožnit rychlou reakci.

Prevence je nejlepší formou obrany, ovšem chybět nesmí ani strategie pro případnou obnovu dat. Výhodou PropTech řešení je, že veškeré údaje uchovávají pomocí cloudové služby na externích serverech, které dosahují nejvyšších standardů pro zabezpečení.

S tímto na mysli lze využívat výhod digitální transformace naplno.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.