logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak digitální řešení změní podobu projektového managementu v roce 2024 i mnoho let poté

Projektové řízení ve stavebnictví je jednou z nejnáročnějších a zároveň nejdůležitějších součástí každého projektu. V době, kdy rostou náklady na financování, ubývá kvalifikovaných pracovníků, stavební materiály jsou stále dražší a poptávka klesá, je nutná změna.

Reklama

Dlouhodobě zavedené procesy je třeba přehodnotit a využít technologické možnosti dnešní doby, abychom zůstali konkurenceschopní. Pouze ty společnosti, které budou způsobilé dynamicky a adekvátně reagovat na nastalé změny, v budoucnu zaznamenají nejrychlejší zotavení a následný růst. Nastupující digitální revoluce v projektovém managementu mění způsob práce. Jakých konkrétních oblastí se dotkne?

Rozebírané oblasti:

  1. Management času a rozpočtu
  2. Průběžný reporting
  3. Řízení reklamací
  4. Předávání

„V současné době 42,5 % firem nepoužívá pro projektové řízení žádný specializovaný software, prostor pro změnu je tedy obrovský. Inovativní technologie nám umožňují projektovat novými způsoby, což s sebou ovšem nese nároky na nové dovednosti. Hledat způsoby, jak lépe komunikovat, spolupracovat a řešit problémy na realitních projektech co nejefektivněji, se však jednoznačně vyplatí. Jednoduchá matematika je nemilosrdná: pouze ty firmy, které nabídnou kvalitnější projekty bez překročení časového a rozpočtového plánu, získají v budoucnu více zakázek,“ popisuje Adam Heres Vostárek z PlanRadaru.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.