logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nová norma „Facility management – Pokyny pro havarijní připravenost a řízení epidemie“

2. 2. 2023 byl oficiálně schválen standard ISO 41017:2023 „Facility management – Guidance on emergency preparedness and management of an epidemic“.

Reklama

Standard ISO 41017:2023 „Facility management – Guidance on emergency preparedness and management of an epidemic“, česky „Facility management – Pokyny pro havarijní připravenost a řízení epidemie“ byl původně připravován jako metodika jak specifikovat a vyhodnocovat míru rizika v oblasti podpůrných služeb. Cíl se změnil s ohledem na pandemii covid a obsah byl přehodnocen a aktualizován.

Tento standard by měl pomoci organizacím vytvořit si systém řízení a systém dokumentů pro případný nástup podobné situace. Pokud jsou organizace připraveny a jejich zodpovědní manažeři vědí, jak reagovat na nestandardní či mimořádnou situaci, jsou nastavena potřebná opatření a je jasné jak je v případě potřeby uvést rychle do praxe, pak lze průběh lépe zvládnout a řadě problémů předejít. Určité zkušenosti z vážné pandemie covid lze například aplikovat i v chřipkovém období apod.

Záměrem ISO 41017:2023 není reprodukovat ISO 31000:2018 „Řízení rizik – směrnice“, ale spíše poskytnout rámec pro identifikaci hodnocení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.