logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ještě lepší vchodové dveře

Vchodové dveře jsou prvním výrazným elementem, který vnímáte při vstupu do domu, takže můžeme říci, že ovlivňují jak podobu interiéru, tak exteriéru. A to nejen vzhledem, ale i svou funkčností. Co vlastně od vchodových dveří požadujeme?

Reklama

Na prvním místě je to zcela jistě bezpečnost čili odolnost vůči vloupání, pak jsou důležité tepelně-izolační vlastnosti, aby neunikalo teplo, no a samozřejmě konstrukce, protože chceme, aby dlouho vydržely, nekroutily se a aby se snadno otvíraly. K tomu přidejme také komfort, jenž prezentují různé elektronické systémy otevírání, například za pomocí otisků prstů apod. Vchodové dveře vyrábíme nejen z plastu, respektive kompozitního materiálu, ale také z hliníku. Vývoj technologií v obou případech se v poslední době zaměřuje dvojím směrem. Jednak technici usilují o zlepšení tepelně-izolačních vlastností, ale také řeší bimetalický efekt.




PER-FLEX generace dveřních výplní Perito pro plastové a kompozitní vchodové dveře

Paradoxem je, že čím víc vylepšujeme tepelně-izolační vlastnosti dveří, tím stoupá riziko bimetalického efektu. A pozor, roli v tomto ohledu nehraje pouze konstrukce, ale i barva dveří, orientace vůči světovým stranám atd. Novinka v podobě inovované dveřní výplně od dodavatele Perito PER-FLEX tento nežádoucí efekt velmi tlumí. Důvodem tohoto efektu je dvouvrstvá skladba jádra dveřní výplně. Konstrukční nosná vrstva je umístěna blíže na straně interiéru a zajišťuje nosnost a stabilitu. Dilatační vrstva je naopak umístěna blíže exteriéru a zajišťuje určitý stupeň volnosti pro dilatační pohyby vnější krycí desky výplně. Z důvodu vícevrstvé konstrukce mají tyto výplně tloušťku minimálně 34 mm. Díky výplním Perito PER-FLEX se u vchodových dveří značně omezuje bimetalický efekt, což napomáhá dlouhé životnosti a bezchybnému fungování. Ani dobré tepelně-izolační vlastnosti nejsou ovšem zanedbatelné, například při celkové tloušťce výplně 48 mm je index Up = 0,64 W/m2K. Vzhledem k tomu, že výplně Perito PER-FLEX nelze aplikovat do všech dveří, je nutné vždy předem zjistit, zda je pro konkrétní situaci takové řešení možné.

www.dafe.cz




 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.