logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nová vzorová dřevostavba pár minut od Černého Mostu

Vekra stavební, divize Nicewood otevřela pro veřejnost nový vzorový rodinný dům. Dřevostavba s obytným podkrovím stojí v obci Šestajovice na severovýchodním okraji Prahy. Pro zájemce má otevřeno denně.

Reklama

Dispozice domu zahrnuje pět obytných místností vč. kuchyňského koutu, koupelnu v přízemí i v podkroví, technickou místnost a komoru. Hlavní obytná místnost – obývací pokoj s kuchyní – je realizována na celou délku domu. Nabízí výhled na tři světové strany a přímý vstup na zahradu.

Dřevostavba Nicewood

Jak již z názvu vyplývá, jedná se o dřevostavbu, kde tepelná izolace tl. 12 cm v nosné konstrukci dřevostavby (KVH) je doplněna vnějším kontaktním zateplovacím systémem s tepelnou izolací tloušťky 10 cm. Dřevěná nosná konstrukce stěny je z obou stran opláštěna deskami Fermacell. Dřevěný krov je opatřen tepelnou izolací mezi krokvemi a doplňkovou izolací pod krokvemi. Střecha je zakryta taškami Bramac Max. Okna jsou plastová značky Vekra. Podkroví navíc osvětlují střešní okna Velux.

Vytápění a hospodaření s vodou

Vytápění je zajištěno elektrickými přímotopy. Příprava teplé vody je zajištěna rovněž elektrickým ohřevem vody v zásobníku. Dešťová voda ze střechy domu je zachycována a odváděna do podzemní nádrže o objemu 5 m3. Zpětně je takto získaná voda využívána k zálivce a splachování WC.

Již nyní společnost nabízí variantně vytápění plynovým kotlem, tam kde je v obci plyn k dispozici. Postupně se sortiment technického zařízení rozšiřuje. Brzy budou v nabídce i solární termické kolektory a tepelná čerpadla.

Hotovo za dva měsíce

Nově otevřený vzorový dům byl od prvního „kopnutí“ do země dokončen za pouhé dva měsíce. Podle slov ředitele firmy, pana Tomáše Veselého, je nejdelší etapou proces povolování stavby, kterou lze ovšem ovlivnit jen minimálně.

Zájemce o bydlení v rodinném domě Nicewood si může vybrat z řady hotových projektů v katalogu společnosti. Každému klientovi lze samozřejmě projekt upravit dle jeho individuálních potřeb a požadavků. Může se jednat o drobné změny, jako např. posunutí příčky, dveří apod., ale i o významnější úpravy, jako je např. zvětšení celého půdorysu domu. Na zvídavé otázky zájemcům odpoví zástupci firmy přímo ve vzorovém domě. Více informací lze získat na stránkách www.nicewood.cz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.