logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Publikace James Hardie Europe reaguje na rostoucí trh vícepodlažní výstavby z CLT panelů

Dokument je souhrnem rozsáhlých systémových řešení, která výrobce vláknocementových Hardie® obkladů a sádrovláknitých desek fermacell® vyvinul pro vícepodlažní stavby s konstrukcemi z CLT panelů.

Publikace je přehledně strukturována do čtyř kapitol (Stavby z křížem lepeného dřeva, Zpracování, Požární ochrana, Akustická ochrana) a nabízí vysokou úroveň uživatelské přívětivosti v kombinaci s velkým množstvím tabulek a přehledných ilustrací systémových řešení. Všechny zkoušky a certifikace jsou na základě evropských norem.

První kapitola uvádí výhody a přednosti konstrukcí z CLT panelů a představuje širokou škálu technických řešení pro stěny, stropy a podlahy, které pro tento účel vyvinula společnost James Hardie Europe.

Kapitola o zpracování se zabývá zejména tématy, jako je skladování, doprava a staveniště, která jsou popsána pro stavbu z CLT panelů.

Kapitola o požární ochraně představuje výhody požární ochrany při výstavbě z CLT panelů a ukazuje mimo jiné optimalizace, které lze realizovat pomocí osvědčených řešení se sádrovláknitými deskami fermacell®.

V oblasti akustické ochrany jsou shrnuty charakteristické akustické parametry a požadavky, jakož i ověřování a metody ověřování. Zohledněny jsou rovněž normové požadavky ČSN 73 0532:2020, ČSN EN ISO 717-1 a ČSN EN ISO 717-2.

Nová publikace „Sádrovláknité desky fermacell® a fasádní Hardie® obklady - Plánování staveb z CLT panelů" je k dispozici na webu fermacell.cz v sekci ke stažení.

Publikaci JHE o CLT konstrukcích si můžete stáhnout zde


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.