logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dřevěná fasáda nemusí být noční můrou

Konec nekonečnému broušení a natírání dřeva! Jak na to, aby dřevěná fasáda vydržela po generace? Čím ošetřit dům, aby si dřevo zachovalo svůj unikátní vzhled a nemuseli jste se stát jeho otrokem?

Hlavním problémem dřevěných ploch je sluneční záření a jakákoliv ochrana je dřív nebo později tímto zářením znehodnocena. Z toho důvodu se tomu většina lepších produktů na ochranu dřeva snaží zabránit použitím UV filtrů. Existuje ale ochrana dřeva, která naopak využívá energii slunečního záření ve svůj prospěch.

Účinný fotokatalytický produkt využívá energii slunce k vytvoření elektronového deficitu na svém povrchu. Díky tomu se UV záření nedostává na povrch dřeva (stejným způsobem fungují nejlepší opalovací krémy s minerálními filtry). Zároveň se na dřevě neusazují organické látky, které bývají zárodkem pro růst řas či plísní.

Technologie FN NANO® maximálně využívá těchto ochranných vlastností, protože nanokrystaly oxidu titaničitého ve spojení se speciálním pojivem jsou po vyschnutí vytlačeny na povrch. Díky tomu se jedná o jednu z celosvětově nejlepších technologií využívajících fotokatalytického efektu.

Této vysoké účinnosti lze využít také pro čištění vzduchu od toxických látek.

Dřevo je nádherný stavební materiál, častokrát ho ale architekti nevolí z důvodu jeho obtížné údržby. Dnes už ale údržba nemusí představovat žádný problém. Nanášení je jednoduché, nátěr nepraská a jeho případné opětovné nanesení nevyžaduje žádnou přípravu povrchu.

Ochranné fotokatalytické nátěry můžou pomoci dřevěným fasádám, aby vydržely jako roubenky našich předků.

Více informací


FN-NANO s.r.o.
logo FN-NANO s.r.o.

FN NANO® je technologie 21. století, která dokáže čistit vzduch a zajišťuje vysokou sanitárnost prostředí. S touto technologií zůstávají povrchy dlouhodobě čisté bez virů, bakterií či plísní. Z ovzduší odstraňuje jedovaté látky, alergeny i zápachy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.