logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Výhody Ytongu v létě - Zapomeňte na klimatizaci!

Stejně, jako je dnes možné postavit dům, který nepotřebuje žádnou energii na vytápění, je možné navrhnout budovu, ve které se i v největších parnech obejdete bez klimatizace. Šetříte tak nejen peníze, ale i své zdraví. Materiál Ytong poskytuje perfektní vnitřní klima po celý rok.

Masivní střecha letní žár do domu nepustí

K docílení kvalitní konstrukce celého domu je nutné promyslet i materiálovou skladbu střešní konstrukce. Skrze střechu proniká v létě do domu až 80 % tepla. Pokud stavíte nový dům s obytným podkrovím nebo se chystáte zútulnit stávající podstřešní prostory a zároveň měníte celou střechu, máte několik možností:

  1. Můžete se smířit s letní výhní
  2. Můžete investovat do klimatizace. Ta je ale provozně až čtyřikrát náročnější než zimní vytápění.
  3. Výbornou volbou je masivní střecha z pórobetonu Ytong.
    • Řeší příčinu letního přehřívání staveb, ne jen jeho důsledek.
    • Má výborné tepelněizolační vlastnosti, trvalou vzduchotěsnost a ideální objemovou hmotnost pro excelentní ochranu před teplem. Díky ní je možné plnohodnotně využívat podkroví po celý rok, protože redukuje výkyvy teplot na minimum.
    • skládá se z vyztužených střešních dílců přesně na míru se zatížením na konkrétní stavbu.
    • Nepotřebuje velké tloušťky dodatečné izolace, střecha není zbytečně mohutná a neukrajuje příliš drahocenné obytné plochy.
    • Neposlední výhodou je rychlá montáž střechy.

Střecha ze stavebního systému Ytong poskytuje vysoký komfort bydlení a zajistí nízké provozní náklady, které jsou synonymem pro ideální bydlení současnosti.


Prostory pod konvenční střechou se za slunných dnů rychle rozpálí. Masivní střecha Ytong naopak udrží
v podkrovních prostorech příjemné mikroklima během celého dne

Doporučená skladba střechy

Obvodové stěny pro celoroční pohodlí

Pro obvodové stěny nabízíme konstrukčně jednoduchá a dostupná řešení pro různé energetické standardy domů, od energeticky úsporných, nízkoenergetických až po pasivní. Prohlédněte si přehledné srovnání variant obvodových stěn Ytong pro úsporné domy!

Bez ohledu na to, zda se rozhodnete pro úsporný či pasivní dům, můžete kromě významných úspor na topení vždy spoléhat také na mimořádný letní komfort. A to je parametr, který k moderním domům patří stejně jako úspory energií.

Máte zájem o více informací o výhodách konstrukčních řešení Ytong? Nebo hledáte materiál pro stavbu?
Kontaktujte naše odborné poradce!


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.