logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Společnost HELUZ cihlářský průmysl získala prvenství v Ratingu kvality výrobků

Pro rozhodnutí o dobrém výrobku a technologii nestačí jen atest ze zkušebny, či prohlášení o shodě od výrobce, ale kompletní návod, specifikaci pro použití ve stavbě. Nápovědou v tomto procesu je samostatné posuzování výrobků a technologií prováděné odbornými komisemi, podle kompletně doložené dokumentace o jejich výrobě, technických podmínkách a podmínkách zabudování do stavby.

Desítky nezávislých porotců a renomovaných komisí daly nejlepší známky výrobkům HELUZ.

Jiří Kučera, šéfredaktor časopisu Stavitel, upozorňuje na nutnost prosazovat nezbytné kritérium kvality stavebních prací a stavebních výrobků. Sděluje velmi zajímavou tezi, že „stavební dílo je tak dobré, jako je špatný jeho nejslabší článek v řetězu – projekt, příprava stavby, materiál, pracovní síla a stavební firma. Bez kvality všech v tomto procesu nemůže vzniknout kvalitní stavební dílo.“

Jeho slova potvrzuje i prezident Nadace ABF Ing. arch. Jan Fibiger. Podle jeho slov je široká nabídka výrobků a technologií nezbytnou podmínkou pro kvalitu dokončených staveb, ovlivňuje jejich trvanlivost a estetickou úroveň a celkovou užitnou hodnotu.

Na hodnocení výrobků a technologií a přidělení hodnotících známek se podílí například Asociace inovačního podnikání ČR, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků, České vysoké učení technické v Praze – Fakulta stavební, Český svaz stavebních inženýrů, Design Cabinet CZ, Hospodářská komora ČR, Sdružení pro výstavbu silnic Praha, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Svaz zkušeben pro výstavbu.

Nominovaný výrobek prochází řadou dalších hodnocení nezávislou odbornou porotou na prestižních veletrzích, jako je např. stavební veletrh FOR ARCH v Praze, nebo stavební veletrh IBF v Brně.

Aby bylo hodnocení co nejobjektivnější, vznikla ve spolupráci s veletržními agenturami myšlenka použít systém Ratingu Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství (RABF). Jednotlivá dosažená hodnocení za posuzované výrobky a technologie získané jejich přihlašovateli (většinou výrobci) jsou bodově oceněna a jejich přihlašovatelé získají výsledný počet bodů a celkové pořadí mezi posuzovanými partnery.

Získané body a pořadí v RABF V-T jsou potom doporučením pro uživatele jejich produktů.

Zjednodušeně řečeno podařilo se vytvořit žebříček nejlepších výrobců a dodavatelů technologií pro stavebnictví v ČR za tři sezóny. Hodnocení se opírá o výsledky z let 2012 až 2015.

Ze stovky nominovaných výrobců obsadila první místo společnost HELUZ cihlářský průmysl.

Je to ocenění umu, trpělivosti, hledání nových možností k využití výrobků HELUZ na našem i zahraničním trhu. Toto ocenění těší o to více, že se na něm shodly desítky různých nezávislých porotců a řada renomovaných a uznávaných hodnotících týmů.

Společnost HELUZ svým širokým výrobkovým sortimentem patří řadu let na našem trhu k těm nejlepším. Řada jeho výrobků, například cihlové bloky HELUZ Family 2in1, patří k nejlepším a nejkvalitnějším zdícím materiálům pro nízkoenergetické a pasivní domy na českém trhu.

Myšlenka hledat ve stavebnictví kvalitu je dalším impulsem pro výrobce stavebních materiálů a tedy i pro společnost HELUZ.

Všichni, kterým leží na srdci pověst vlastních výrobků, musí jít mnohem dál, než co říkají normy, musí svými výrobky stále dokazovat, že jim není kvalita lhostejná.

Rating kvality výrobců – dodavatel výrobků, technologie, str. 1
Rating kvality výrobců – dodavatel výrobků, technologie, str. 2

HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.