logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

ČEZ Prodej od 1. ledna 2024 zlevňuje elektřinu i plyn. Všichni zákazníci už jsou informováni

Informaci o zlevnění ČEZ Prodej postupně rozeslal prostřednictvím 1,6 milionů dopisů a e-mailů. Zdroj: ČEZ
Informaci o zlevnění ČEZ Prodej postupně rozeslal prostřednictvím 1,6 milionů dopisů a e-mailů. Zdroj: ČEZ

ČEZ Prodej dokončil rozesílku 1,6 milionu informačních dopisů a e-mailů zákazníkům s elektřinou či plynem na dobu neurčitou. Těm se od ledna výrazně sníží obchodní část ceny energií, tedy ta část, kterou může dodavatel ovlivnit. Nový ceník je jedním z nejvýhodnějších na trhu.

ČEZ Prodej u elektřiny nabízí jeden z nejlevnějších produktů na trhu. Podobně výhodně vychází u elektřiny i tříletý schodový produkt s postupně klesající cenou. Také v nabídce plynu na dobu neurčitou patří produkty ČEZ Prodej mezi ty nejvýhodnější k sjednání.

Od 1. ledna 2024 snižuje ČEZ Prodej cenu obchodní složky elektřiny o více než 20 % oproti současnému stropu. Cena ve výši 3 960 Kč/MWh (bez DPH) je tak jednou z nejnižších, za kterou si zákazník na trhu může produkt na dobu neurčitou sjednat. U plynu se ceny od ledna sníží o téměř 30 % pod strop. Také v nabídce plynu na dobu neurčitou se ČEZ Prodej drží s nabídkovou cenou 1 790 Kč/MWh bez DPH na předních příčkách nejvýhodnějších produktů.

„Jsme rádi, že můžeme zákazníkům na nefixovaném produktu nabídnout od ledna výrazné zlevnění: u elektřiny ušetří oproti stropu přes 1 000 korun na MWh bez DPH, u plynu přes 700 korun bez DPH. Zlevnění proběhne automaticky, zákazníci nemusejí nikam chodit ani volat. V průběhu ledna je budeme informovat o nastavení výše jejich záloh. I tak ale jednoznačně doporučujeme i nadále se zaměřovat na úsporná řešení a pravidelně dělat samoodečty a kontrolovat spotřebu. Letos naši zákazníci zadali už 1,6 milionu samoodečtů, tedy o 120 procent více než loni,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Také zákazníci, kteří preferují jistotu a raději volí fixované produkty, u ČEZ najdou výhodné produkty. Tříletá fixace elektřiny s postupně klesající cenou vyjde u nejběžnější sazby D02 v průměru na 3 790 Kč/MWh bez DPH ročně, což z ní opět činí jednu z nejvýhodnějších nabídek na trhu. Zájem domácností o fixace přitom již několik měsíců prudce roste. V listopadu činil podíl fixovaných produktů na nových smlouvách 66 % u elektřiny a dokonce 79 % u plynu. Nejvíce lidé volí právě tříletý fix a to jak u elektřiny, tak u plynu.

Více informací


ČEZ, a. s.
logo ČEZ, a. s.

Hlavní předmět podnikání tvoří výroba, distribuce, obchod a prodej v oblasti elektřiny a tepla; obchod a prodej v oblasti zemního plynu; poskytování komplexních energetických služeb ze sektoru nové energetiky a těžba uhlí. Skupina ČEZ je jednou z deseti ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.