logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Tyčový vlhkoměr sypkých hmot na bázi dřeva EVO – Chips

S novinkou pod označením Merlin EVO – Chips na český a slovenský trh s vlhkoměry přichází firma Ing. Vladimír Harazím, CSc. – DREKOMA a reaguje tak na vzrůstající poptávkou po vlhkoměrech na sypké dřevěné materiály. K tomuto účelu byl vyvinut tyčový vlhkoměr s označením EVO – Chips.

Vlhkoměr je určen zejména pro společnosti zabývající se přepravou velkoobjemovými kamiony pro transport sypkých hmot nejen na bázi dřeva, pro koncové zpracovatele biomasy na bázi dřeva, ať se jedná o účely energetického využití nebo jako vstupní surovina k dalšímu technologickému zpracování.

Vlhkoměr s označením Merlin EVO – Chips Vám zobrazí na displeji vlhkost a teplotu měřeného materiálu.

  • pro dopravce: Tak mohu získat informaci, kolik mohu na velkoobjemový dopravní prostředek naložit nákladu, abych nepřetěžoval soupravu a neplatil pokuty při silničních kontrolách. Tímto vlhkoměrem by měl být vybaven každý řidič nebo stanoviště nakládky.
  • pro nakupčí: Tím znám informaci o množství vlhkosti v přejímaném materiálu. Má značný vliv na to, zda platím za nakoupenou biomasu nebo za vodu ve formě vlhkosti. Znám přepočet lutro / atro.
  • pro zpracovatele: Tím znám informaci o množství vlhkosti ve zpracovávaném materiálu.
  • pro energetické využití: Tím znám informaci o množství vlhkosti v materiálu určeném k energetickému zpracování. Vím, jak dobře nebo špatně v závislosti na vlhkosti bude hořet kotel, respektive jaké dosáhne výhřevnosti materiálu a výkonu.
  • pro výrobce kotlů: Tím znám informaci o množství vlhkosti v materiálu určeném k energetickému zpracování. Vím, jak konstruovat kotle, respektive topeniště kotlů k tomu, aby kotle na spalování biomasy dosahovaly nejlepších parametrů. U zákazníka je možné promptně měřit parametry spalovaného paliva při reklamacích technických parametrů kotlů.
 

Vlhkoměr slouží k rychlému měření vlhkosti sypkých materiálů nejen na bázi dřeva:

  • štěpky,
  • pilin, hoblin
  • kůry
  • pelet
  • a dalších.
 

Vlhkoměr s tyčovým senzorem se zapíchne do hromady výše zmiňovaného materiálu. Tlačítkem „ON“ se aktivuje vlhkoměr. Pohybem tlačítka se šipkou vybere typ měřeného materiálu (štěpky, piliny a hobliny, kůra, pelety). Na displeji se automaticky zobrazí již hodnota vlhkosti měřeného materiálu. Hodnota vlhkosti vyhodnocovaného materiálu je vyjádřena v procentech, absolutní hodnotou vlhkosti. Současně s hodnotou vlhkosti dřevěných materiálů se získá informace o aktuální teplotě materiálu v oblasti tyčového senzoru. Do paměti vlhkoměru se mohou měření záznamenat a lze zapsat krátkou poznámku. Následně lze prostřednictvím příslušenství (datového kabelu, software, PC nebo tiskárny) data uložená v paměti vlhkoměru vyvolat a dále s nimi pracovat.

Technická data:
Měřicí rozsah vlhkosti materiálů: 10 až 50 %
Zobrazení na displeji s přesností na: 0,5 %
Měřicí rozsah teploty materiálů: −10 až 80 °C
Délka tyčového senzoru: 1 m
Automatická kalibrace na teplotu
Možnost uložení až 10 000 hodnot do paměti vlhkoměru
Podsvícený LCD displej s vysokým rozlišením

Volitelné příslušenství:

  • možnost propojení s PC
  • možnost propojení s mobilní tiskárnou
  • software
  • datový kabel

Drekoma
logo Drekoma

DREKOMA - výhradní dovozce vlhkoměrů a zvlhčovacích systémů firmy MERLIN Technology GmbH. Úprava a demineralizace vody - reverzní osmoza,obchodní a zprostředkovatelská činnost, dřevařské stroje a zařízení, zpracování znaleckých posudků v oboru.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.