logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Mezinárodní cementářský kongres ICCC 2019


© Fotolia.com

Stovky vědců z celého světa se sjedou do Prahy, aby zde řešili budoucnost výroby cementu a betonu. Ve dnech 16. až 20. září 2019 proběhne na ČVUT 15. mezinárodní kongres o vlastnostech, výrobě a použití cementu ve stavebnictví ICCC 2019 Prague, jehož první jednání se konalo již v roce 1918.

Reklama

Na programu mezinárodního setkání vědců a odborníků je podle slov pořadatelů celá řada zásadních, klíčových témat, přednášky ryze technické i environmentální. Budou se řešit například otázky trvanlivosti základních stavebních materiálů v období klimatické změny, možnosti využívání alternativních materiálů v procesech circular economy nebo možnosti využití recyklace betonových materiálů. To je však pouze část bohatého týdenního programu.

Kongres s významnou mezinárodní účastí poskytne opravdu široký prostor pro výměnu informací v oblastech, které souvisejí zejména s přípravou a výrobou materiálů na míru k jednotlivým způsobům využití a rovněž se očekávají stěžejní přednášky na téma výroby cementu v souvislosti se snižováním emisí skleníkových plynů…,“ vysvětlují pořadatelé v tiskové zprávě Svazu výrobců cementu ČR.

Mezinárodního cementářského kongresu s názvem ICCC 2019 (15th International Congress on the Chemistry of Cement) se zúčastní asi 800 odborníků z celého světa, zazní 22 klíčových a přes 200 dalších odborných přednášek, doplněných stovkami posterových prezentací. Součástí je řada odborných setkání, předkongresových kurzů a společenských akcí.

Další informace lze najít na stránkách kongresu www.iccc2019.org a na stránkách Svazu výrobců cementu ČR www.svcement.cz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.