logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

PODCAST: Je možné se předzásobit na vrchol topenářských prací? Mění se trh zákazníka na trh dodavatele?

Impuls ke vzniku tohoto článku, respektive rozhovoru, byl dán rozborem situace na trhu se zdroji tepla, s pracovními kapacitami instalačních firem, již v únoru 2022 na veletrhu Aquatherm.

Více zajímavých podcastů na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Nutno konstatovat, že to, co se v únoru jevilo jako zcela mimořádná situace, která nemůže mít dlouhé trvání, se dnes stalo běžnou praxí a nerovnováha mezi nabídkou a poptávkou se ještě více prohloubila. Cena výrobku se nestanovuje dopředu, stanoví se v době expedice, a to jak u výrobců, tak dovozců, prodejců a podobně se chovají i instalační firmy. Dřívější jistota zákazníka, že cenová nabídka bude platná například půl roku, se aktuálně vztahuje je na dny.

Kam až současná situace dospěla? Jak se s ní vypořádávají dodavatelé tepelné techniky? Je vůbec možné se předzásobit na blížící se obvyklý celoroční vrchol poptávky po topenářských pracích na podzim? Jak přistupovat k nabídce alternativních řešení, když termín požadovaného řešení je v nedohlednu? Roste význam znalostí topenářských firem, jejich schopnosti vyhledávat alternativní řešení, ale bez snížení technické úrovně? Na tyto a mnohé další otázky pro redakci TZB-info odpovídá Zdeněk Fučík, předseda představenstva společnosti BRILON a.s.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.