logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Slavnostní předání cen XV. ročníku Vědomostní olympiáda 2019

Již ve čtvrtek 16.5. 2019 proběhne v historické aule VUT Brno vyhlášení vítězů Vědomostní olympiády. TZB-info děkuje REMS Česká republika s.r.o. za krásnou cenu pro vítěznou školu.

Reklama

TZB-info je generálním mediálním partnerem soutěže Vědomostní olympiáda 2019 a každoročně také chystáme ceny pro ty nejlepší. V letošním roce se koná již patnáctý ročník a zapojeno bylo 111 žáků za 13 krajů. Být partnerem takové soutěže je radost. A myslím, že stejně to cítí i všech 14 firem, kteří jsou partneři.

Pohár Ing. Vladimíra Valenty pro nejlepší školu

Již před několika lety jsme se rozhodli, že za TZB-info spojíme své partnerství s oceněním nejlepší školy, která získává putovní pohár Ing. Vladimíra Valenty, zakladatele Vědomostní olympiády. Nejen proto, že Ing. Valenta byl naším dlouholetým autorem, ale pamatujeme si jej jako precizního znalce oboru, jehož články měly vysokou odbornou úroveň.
Pod jménem Ing. Vladimíra Valenty je v archivu na TZB-info řada důležitých, stále platných a stále vyhledávaných a využívaných článků, například Stanovení roční produkce kondenzátu v kotli, Účinnost plynových kotlů při cyklování, Dimenzování vzduchospalinové cesty kotelen, Řízení okrskových tepelných soustav a další. Je na nich vidět rozsah znalostí Vladimíra Valenty stejně jako odborné erudice. Ale jeho oblíbeným tématem byla cizelizace odborného názvosloví, protože v oboru si musíme rozumět. Kdysi na otázku redakce Prozradíte i něco ze svých plánů nebo přání? odpověděl Ing. Vladimír Valenta: "Potěší mě, když se budou topenáři k sobě a ke svým obchodním partnerům chovat podle všeobecných etických pravidel."
V těchto 3 základních kamenech vidím význam odkazu Vladimíra Valenty zítra předávaném symbolickým pohárem nejlepší škole. Škola předává další generaci vědění, schopnost komunikace a spolupráce, vzory profesního chování. Za redakci velké poděkování a úcta všem pedagogům, kteří se tomuto poslání věnují a umějí se nadchnout pro obor, nové technologie i mladou generaci.

Poděkování REMS Česká republika s.r.o.

"TZB-info je otevřeno pro všechny školy, prezentace škol je na TZB-info zdarma, snažíme se zajistit zdarma účast na odborných akcích, literaturu apod. Když jsme ale jako internetový portál TZB-info chtěli připravit pro vítěznou školu praktickou cenu, obrátili jsme se na naše dobré zákazníky, zda by nám pomohli," říká Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., ředitelka TZB-info a ESTAV.cz.
"V letošním roce naše poděkování patří firmě REMS, která nabízí stroje a nástroje pro opracování trubek. Nářadí pro instalatéry, topenáře, plynaře. Pro vítěznou školu poskytla pilu REMS TIGER VE, což je elektrická šavlová pila na trubky s vario elektronikou (VE) pro snadné, rychlé, pravoúhlé řezání s vodícím držákem a k řezání volně z ruky, která se určitě bude hodit," prozrazuje D. Kopačková letošní cenu.

"Firma REMS nabízí špičkové nářadí pro instalatéry, topenáře a plynaře. Naším cílem je vybavit je tak, aby se jim lépe pracovalo, práce byla snazší a efektivnější. A je fajn ukázat výhody našich strojlů a nářadí nastupující generaci řemeslníků," říká Mojmír Böhm, jednatel společnosti REMS Česká republika s.r.o.








 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.