logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Daikin City na veletrhu ISH 2019: novinky pro lepší domácí, pracovní i životní prostředí


Daikin City na veletrhu ISH 2019

Vizi společnosti pro rok 2050 lze shrnout větou: „má-li firma v 21. století růst, musí zároveň přispívat k ochraně životního prostředí.“

Reklama

Daikin si proto stanovil za svůj cíl pro ochranu životního prostředí nulové emise CO2 plynoucí z podnikání, výrobků a služeb firmy Daikin v roce 2050. Na naplnění této vize je potřeba začít pracovat už dnes a dobrá zpráva je, že Daikin na to má plán, který představil návštěvníkům mezinárodního veletrhu ISH 2019 ve Frankfurtu.

Daikin City na veletrhu ISH 2019
Daikin City na veletrhu ISH 2019
Daikin City na veletrhu ISH 2019
Daikin City na veletrhu ISH 2019

Na více než 1000 metrech čtverečních Daikin prezentoval kompletní škálu zařízení pro optimální vnitřní prostředí – od řízení klimatu přes vytápění, chlazení a ventilaci. Stánek nazvaný Daikin City předvedl zákazníkům výkonnější a účinnější řešení s ohledem na životní prostředí a potvrdil pozici firmy jako leadera odvětví. A jaký že je ten plán?

Zdraví, obnovitelná energie a ochrana klimatu

  • Vyvíjet řešení, která chrání zdraví lidí před škodlivinami v ovzduší, jako jsou mikroprachové částice PM 2,5 a těkavé organické látky. V lepším ovzduší se bude lidem v kancelářích lépe pracovat a doma pak lépe spát.
  • Vytvářet výrobky a služby, které budou ekologicky přívětivé. Hlavní roli zde má používání ekologického chladiva R-32, kde je Daikin jedním z průkopníků. Přechod na nové chladivo by měl oproti stávajícímu R-410A ušetřit 60 megatun CO2 ročně, čímž se výrazně sníží dopady technologie na globální oteplování (GWP). K dalším důležitým vynálezům patří účinnější výměníky, kompresory a další související technologie.
  • Integrovat klimatizace a jejich součásti, stavby a obnovitelné zdroje energie v systému kompletního energetického managementu. Lepší propojení a komunikace jednotlivých součástí zajistí vyšší účinnost a sníží spotřebu energie.

Při tom všem bude Daikin samozřejmě dodávat prvotřídní tepelná čerpadla, klimatizace, větrací jednotky a chladiče pro všechny aplikace. To znamená, že budou pracovat potichu při široké škále vnějších i vnitřních podmínek, s nízkou spotřebou a s maximálně pohodlnou instalací, provozem i servisem.

Sledování a ovládání přes mobil je samozřejmost. Servis je zastřešen službou Stand by me („stůj při mně“), která vede záznamy o daném výrobku od výroby do likvidace včetně instalace a proběhlých oprav. Kromě usnadnění servisu služba zahrnuje prodlouženou záruku, dohled nad údržbou a dlouhodobou dostupnost náhradních dílů. Je tak velkým pomocníkem jak pro zákazníka, tak i pro instalační a servisní firmy.

Premiéry na ISH 2019

Vize společnosti Daikin se promítla i do novinek představených na veletrhu. Na ISH 2019 ve Frankfurtu nad Mohanem měly světovou premiéru tyto výrobky:

  • Ztělesnění tepelného čerpadla Daikin Altherma 3 H HT. Tepelné čerpadlo vzduch – voda pracuje při teplotách až – 28 °C, teplou vodu umí ohřát na 70 °C a i při venkovní teplotě – 15 °C dodá tepelný výkon až 14 kW. To vše je možné právě díky zmíněným inovacím jak v kompresoru, tak použitím chladiva R-32. A při tom všem tepelné čerpadlo není ani slyšet, ticho dosahuje skvělých 35 dB(A).
  • Převratná inovace Daikin Altherma 3 GEO, systém tepelného čerpadla kompletně založený na chladivu R-32. S ním snižuje svou emisní stopu o 73 % v porovnání se zařízeními využívajícími standardní chladivo R410-A. Tepelné čerpadlo přichází s výkony 6 a 10 kW, se 180litrovým nerezovým zásobníkem teplé vody a se schopností chlazení v letních měsících. Altherma 3 GEO přitom umí pracovat jako samostatné zařízení, stejně jako součást většího systému vytápění např. s dalšími typy ohřevu vody.
  • Kompletní řešení s vnitřní jednotkou Daikin Altherma HPC. Ta umožňuje nahradit klasické radiátory, ale na rozdíl od nich může v létě chladit, je menší a navíc kompatibilní s podlahovým vytápěním.

Novinky i pro komerční aplikace

Ekologická chladiva R-1234zeE a R134a se používají v řadě dalších inovovaných výrobků Daikin. Sem patří například vzduchem chlazený chladič z řady TZ a VZ nebo vodou chlazený bezolejový chladič VZ, které se uplatní u chlazení průmyslových hal nebo třeba velkých serveroven.

Novinky Daikin pro komerční použití
Novinky Daikin pro komerční použití
Novinky Daikin pro komerční použití
Novinky Daikin pro komerční použití

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.