logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

5 důvodů, proč zvolit ultrazvukové vodoměry Kamstrup

Ultrazvukové vodoměry jsou malým technickým zázrakem – a skvělým důkazem, že pokročilé technologie mohou zákazníkům přinášet užitek i ve zdánlivě všedních oblastech. Z hlediska přesnosti měření i životnosti vodoměru jde o obrovský krok kupředu.

kamstrup vodoměr

Technologii ultrazvukového měření vyvíjí a na trh již od 90. let minulého století dodává dánská společnost Kamstrup. Kromě vodoměrů využívá tuto technologii i v měřičích tepla a chladu. Princip ultrazvukového měření u vodoměrů Kamstrup je jednoduchý – dvojice ultrazvukových snímačů vysílá ultrazvukový signál ve směru i proti směru průtoku. Ultrazvukový signál ve směru průtoku dosáhne opačného snímače jako první; časový rozdíl mezi oběma signály pak udává rychlost průtoku a podle ní je vyhodnocen objem protečené vody.

Oproti starším způsobům měření spotřeby vody mají ultrazvukové vodoměry tyto výhody:

 

1) Přesnost

Ve srovnání s klasickými vodoměry, kde je spotřeba vody měřena pohybem turbíny a následným přenosem spojkou na počítadlo, je ultrazvukové měření výrazně přesnější a umožňuje měřit i velmi malé průtoky. Zatímco přesnost měření klasických vodoměrů může být negativně ovlivněna např. přítomností nečistot ve vodě, což může negativně ovlivňovat funkci a přesnost, vodoměry na ultrazvukovém principu pracují za všech podmínek zcela spolehlivě. Proto je ostatně možné snadno používat naměřené hodnoty z vodoměrů Kamstrup i pro potřeby fakturace.

2) Dlouhá životnost

Ultrazvukové vodoměry Kamstrup mají velmi jednoduchou, ale přitom robustní konstrukci. Vlastní měřící část je volně průchozí a neobsahuje žádné mechanické části. Tím pádem nedochází k mechanickému opotřebení vodoměru a je tak zajištěna jeho dlouhá životnost a spolehlivost.

Kamstrup vodoměr
Vodoměry Kamstrup měří teplotu protékající vody, monitorují stav vodovodní sítě i měřidla samotného a především chrání uživatele před zbytečnými finančními ztrátami

3) Pokročilé funkce

Vodoměry Kamstrup nabízejí svým uživatelům i řadu pokročilých funkcí: měří teplotu protékající vody, monitorují stav vodovodní sítě i měřidla samotného a především chrání uživatele před zbytečnými finančními ztrátami – protože dokážou včas odhalit úniky vody, závadu na potrubí nebo neoprávněnou manipulaci. Pro zachování vysokého uživatelského komfortu je možno naměřené údaje z vodoměrů Kamstrup odečítat dálkově.

4) Uživatelská přívětivost a ekologická šetrnost

Jednotlivé typy vodoměrů Kamstrup pokrývají převážnou většinu instalací – jde jak o malé bytové vodoměry, tak o vodoměry patní, i velké instalace na uzlových bodech rozvodné sítě. Všechny je však spojuje snadná montáž, možnost instalace v jakékoli poloze, odolnost proti vlhkosti a zaplavení a osazení velkým a přehledným displejem. Samozřejmostí při výrobě veškerých produktů společnosti Kamstrup je používání materiálů, ohleduplných k životnímu prostředí.

5) Finanční návratnost

kamstrup vodoměr

Díky vysoké přesnosti měření, snížení ztrát, mnohaleté životnosti a nízké tlakové ztrátě se investice do ultrazvukových vodoměrů Kamstrup uživatelům vrátí během několika let. Důležitým benefitem například v případě SVJ je i spravedlivé rozúčtování mezi jednotlivé jednotky podle jejich skutečné spotřeby.

Dánská společnost Kamstrup je předním světovým dodavatelem v oblasti inteligentních řešení pro měření energií a působí v 60 zemích světa. Pro více informací o jejích produktech či pro pomoc s jejich objednáním je vám k dispozici i zastoupení Kamstrup v České republice.


Kamstrup A/S
logo Kamstrup A/S

Přímé zastoupení dánské společnosti Kamstrup A/S - výrobce měřičů energií. Dodáváme ultrazvukové měřiče tepla, chladu a vodoměry. Rovněž nabízíme komplexní systémy dálkových odečtů a zpracování naměřených dat.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.