logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost Wilo se jako jediný výrobce čerpadel umístila v žebříčku lídrů Evropy v oblasti klimatu pro rok 2024

Technologická skupina Wilo byla vyhlášena jedním z evropských lídrů v oblasti ochrany klimatu pro rok 2024. V rámci žebříčku „Europe´s Climate Leaders“ prestižního deníku Financial Times, který sestavila výzkumná společnost Statista, bylo oceněno 600 evropských společností na základě jejich pokroku ve snižování emisí uhlíku.

„Zařazení do žebříčku lídrů Evropy v oblasti ochrany klimatu, jakožto jediného výrobce čerpadel, pro nás představuje významné úznání našeho přístupu k závazkům v udržitelnosti. Je to pro nás stvrzení toho, že jsme nejen na správné cestě, ale zároveň prokazatelně patříme mezi evropské lídry v oblasti ochrany klimatu. Udržitelný rozvoj pro nás není pouze prázdnou frází, ale je jednou z našich dlouhodobých strategických priorit, kterou se snažíme naplňovat i navzdory náročným geopolitickým a geoekonomickým výzvám,“ vysvětluje Jan Cidlinský, ředitel WILO CS a zároveň dodává: „Konkrétním příkladem je i nedávná inovace sídla naší společnosti v Čestlicích u Prahy, kde jsme instalovali fotovoltaickou elektrárnu a přidali nabíjecí stanice pro firemní elektromobily. Obojí ve snaze o docílení větší energetické soběstačnosti.“

K sestavení žebříčku „Europe's Climate Leaders“ spojily síly Financial Times a Statista, aby identifikovaly společnosti, které přijímají relevantní opatření v boji proti změně klimatu. Hlavní pozornost byla přitom zaměřena především na snižování emisí „scope 1“ (přímé emise z aktivit, které spadají pod firmu – emise z kotlů, průmyslových procesů, firemních automobilů atd.) a „scope 2“ (nepřímé emise z nakupované energie, které nevznikají přímo ve firmě, ale jsou důsledkem firemních aktivit – nákupy elektřiny, tepla atd.). Zohledněny byly i další faktory, jako je transparentnost při nakládání s emisemi „scope 3“ (další nepřímé emise, které jsou následkem aktivit firmy a tvoří nepovinné položky – služební cesty, odpady atd.) a spolupráce s hodnotiteli udržitelnosti, jako je například iniciativa Science Based Targets Initiative (SBTi).

Snižování emisí uhlíku je klíčovým cílem strategie udržitelnosti celé skupiny Wilo. V rámci svého programu „Creating, Caring, Connecting“ (v překladu „Vytvářet, Pečovat, Propojovat“) se zavazuje vytvářet udržitelné technologie a řešení, dbát na svou společenskou odpovědnost a tvořit silná partnerství po celém světě. „Udržitelnost je hnací silou celé skupiny Wilo. Proto dáváme naší strategii udržitelnosti nejvyšší prioritu a všechny ostatní firemní strategie s ní musí být v souladu," dodává Jan Cidlinský.

Více informací


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.