logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Sportovní haly s Hovalem

Nevíte si rady, jak zajistit ideální mikroklima ve sportovní hale? Jak zajistit stěžejní výbornou kvalitu vzduchu, tepelnou pohodu a v neposlední řadě i světelnou a akustickou pohodu? Pak čtěte dál...

Množství čerstvého vzduchu, které je potřeba do haly přivádět, se odvíjí od počtu osob, a to na rozdíl od zajištění ideální teploty, která je závislá na druhu aktivity. Zároveň často dochází k situaci, kdy je v rámci jednoho prostoru třeba zajistit dva rozdílné požadavky na teplotu. Jednoduchým příkladem je oblast sportoviště a oblast tribun. Sportovci se pohybují, a tak potřebují nižší teplotu než diváci, kteří jenom sedí a občas se postaví, aby zakřičeli: „GÓL!“  V případě jedné velké centrální VZT jednotky je toto poměrně velký problém. Dalším problémem může být i nezbytná součást centrálního VZT systému, kterou je VZT potrubí. To v prostorech sportovních hal může způsobovat kolize se stavebními nebo sportovními konstrukcemi.

Řešením obou nesnází jsou decentrální VZT systémy. Ty potrubí nepotřebují, a protože se vyznačují větším počtem menších jednotek, každá z nich může obsluhovat jinou oblast a poskytovat jiné parametry vzduchu. V prostoru tak můžeme mít například jednu větší větrací jednotku RoofVent, která zajistí větrání, vytápění a eventuelně i chlazení sportovní části, a dvě menší jednotky, které budou umístěné nad hledišti z obou stran a postarají se o zajištění komfortního vnitřního prostředí pro diváky.

Jednotky jsou vhodné jak pro novostavby, tak i pro rekonstrukce a lze jimi, krom sportovních hal, řešit i tělocvičny, lezecká centra nebo lední stadiony. Rádi byste se o decentrální VZT Hoval dozvěděli ještě víc? Kontaktuje naši Field Engineerku Lucii Janovičovu.

Více informací


Hoval spol. s r.o.
logo Hoval spol. s r.o.

Hlavní činností firmy Hoval je výroba a prodej tepelné techniky a vzduchotechniky, podpora projektování, spolupráce s investory a developery při tvorbě komplexních řešení s ohledem na efektivnost a úsporu provozních nákladů, zajištění spolehlivého provozu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.