logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak můžete pomocí ventilátoru snížit náklady na vytápění?

Proč mít krbem přetopenou jednu místnost, když můžete teplým vzduchem vytopit i přilehlé pokoje? Dalap THERMO pošle teplo do všech připojených místností.

Teplem z krbu vytopíte i sousední místnosti

Pokud chcete efektivně využít teplo z krbu, vyplatí se pořízení úsporného setu Dalap THERMO, který teplo rozvede do dalších sousedních místností. Výhodou je snadná instalace bez větších stavebních úprav. Ventilátor vede teplo skrz zeď do vedlejší místnosti.

Sada Dalap THERMO obsahuje výkonný koupelnový ventilátor DALAP 100 BF, PVC vzduchotechnické potrubí, jehož délku můžete upravit v závislosti na šířce zdi, plastovou větrací mřížku se síťkou proti hmyzu a termostat Vents RT-10.

Kam umístit ventilátor, aby správně pracoval?

Ventilátor ze sady Dalap THERMO doporučujeme instalovat co nejblíže ke stropu. Právě zde se totiž kumuluje nejvíce tepla. Pamatujte, že se jedná o plastový výrobek, a proto je důležité, aby byl ventilátor v dostatečné vzdálenosti od zdroje tepla, například krbových kamen. Termostat nainstalujte na stěnu ve vzdálenosti 1,5 m od země. Termostat sepne ventilátor ve chvíli, kdy okolní teplota dosáhne vámi nastavené hodnoty.

Výhody distribuce tepla pomocí ventilátoru

Mezi největší výhody patří jednoznačně snížení nákladů na vytápění. Přebytečné teplo se rozvede do připojených místností, takže ušetříte za standardní vytápění pomocí radiátorů, přímotopů nebo podlahovým vytápěním. Oceníte také jednoduchou montáž. Rozvod tepla z krbu nevyžaduje časově a finančně nákladné stavební úpravy. Výhodou je také tichý chod. Akustický hluk o síle 36 dB je podobný téměř neslyšitelnému šeptání.

Sada Dalap THERMO


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.