logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Soler & Palau uvádí na trh novou verzi rekuperační jednotky SABIK E

Rekuperační jednotky SABIK E obsahují entalpický výměník, ve kterém dochází nejen k přenosu tepelné energie (teploty), ale i přenosu vlhkosti. V místnostech, kde je potřeba udržovat stanovenou úroveň relativní vlhkosti, jsou ideálním řešením.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Sabik E – větrací jednotka s rekuperací tepla s entalpickým výměníkem

  • v létě udržuje přebytečnou vlhkost mimo dům
  • v zimě zabrání nadměrnému vysychání interiéru domu a udržuje ho v doporučeném rozmezí vlhkosti

Deskový entalpický výměník pro přenos vlhkosti je výměník zhotovený z materiálu, který propouští vodní páru z vlhčího odvodního vzduchu do suššího přívodního čerstvého vzduchu. Čím vyšší je poměr měrné vlhkosti v odváděném vzduchu z větraného prostoru, tím vyšší je i vlhkostní účinnost přenosu. Speciální materiál dělící stěny entalpického výměníku umožňuje pouze přenos molekul vodní páry. Ostatní látky jako vzduch, pachy, bakterie nemohou přes dělicí stěnu projít. Se vzrůstající účinností přenosu vlhkosti je eliminováno množství vznikajícího kondenzátu na odpadní straně. V důsledku tohoto jevu nedochází k masivnímu namrzání zkondenzované vody na odpadní straně výměníku v zimních měsících.

Jednotky SABIK E jsou nyní dostupné v EasyVent, kde je možné provést návrh rekuperační jednotky. V EasyVent je také možné stáhnout CAD a BIM modely.

Více informací v aktualizovaných technických listech


ELEKTRODESIGN ventilátory spol. s r.o.
logo ELEKTRODESIGN ventilátory spol. s r.o.

Výrobce profesionální vzduchotechniky. Člen celosvětově působící skupiny vzduchotechnických výrobců a distributorů Soler & Palau Ventilation Group. Pro stavebnictví zajišťujeme dodávky centrálních větracích systémů s větracími jednotkami DUOVENT® ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.