logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Soukromá investice jako inspirace pro veřejný sektor: ZŠ Guliver ukazuje nový směr

Moderní přístupy ve stavebnictví jako digitalizace a BIM se objevují v tuzemské realitě stále poskrovnu, nicméně vývoj jde kupředu a cílem odvětví by měla být snaha rozšířit nové znalosti na co nejširší spektrum realit, a to včetně objektů občanské vybavenosti.

Reklama

Inspirací může být úspěšný projekt Soukromé základní školy Guliver v Banské Štiavnici. Ta vyniká nejenom architekturou, ale také průběhem výstavby s využitím platformy pro digitalizaci ve stavebnictví PlanRadar. O své zkušenosti z praxe se podělil Miroslav Hriň, ředitel a hlavní technický supervizor inženýrské kanceláře Cam-am, která zde zajišťuje jak projektový management, tak technický a stavební dozor.

K výrazným prvkům školy patří prosklená fasáda pokrytá textilní membránou. Ta zajišťuje správný poměr světla a stínění ve třídách s výhledem ven bez rušivých elementů během výuky. Naopak večer, když je budova osvětlena zevnitř, se barevný vnitřek školy ukáže i kolemjdoucím.

„Implementace PlanRadaru se nám naprosto jednoznačně osvědčila. Dnes ho používáme už na 11 projektech po celém Slovensku a jsme spokojeni s našimi výsledky. Snažíme se využívat plný potenciál platformy ke komunikaci, dokumentaci, reportování i řízení úkolů. Aktuálně se u projektu ZŠ Guliver soustředíme na etapu výstavby, ale již nyní probíhá příprava na využití aplikace i ve fázi údržby a správy,“ uzavírá Miroslav Hriň.

Kompletní případová studie

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.