logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Výstavba kanceláří v multifunkční čtvrti Hagibor od Crestylu se nese v duchu digitalizace

Stavebnictví patří k nejkonzervativnějším oborům na světě a jeho produktivita dlouhodobě stagnuje. Na 10 m2 nové výstavby připadají 1 až 2 kolize a až 30 % staveb je dražších, než se původně zamýšlelo. To se však s nastupující digitalizací postupně mění.

Reklama

Příkladem je nově vznikající kancelářská část multifunkční čtvrti Hagibor v Praze 10. Své zkušenosti z výstavby prezentuje Marcel Holub, projektový manažer DELTA Group ČR, která se zabývá řízením stavebních projektů a veškeré činnosti včetně subdodavatelů zde koordinuje s vyžitím přední platformy pro digitalizaci ve stavebnictví PlanRadar.

DELTA do digitálního sdílení informací zapojila zhruba 15členný tým subdodavatelů. PlanRadar využívají hlavně kvůli efektivní komunikaci, správě úkolů, hlášení závad a nedodělků, ale také následný reporting investorovi. „Software nám poskytl rychlejší a přesnější způsob správy defektů a nedokončených projektů a nahradil tak předchozí používání excelových tabulek, fotografií a e-mailů, které bylo časově náročné a zvyšovalo riziko ztráty informací,“ popisuje Holub.

„Můj osobní odhad je, že díky digitalizaci jsme dosud realizovali o přibližně 40 % méně návštěv na stavbě, než by jinak bylo nutné. Zlepšení o cca 30-40 % pozoruji také v týmové spolupráci. Veškeré interakce probíhají v reálném čase, takže komunikace je mnohem rychlejší a efektivnější,“ uvádí Marcel Holub.

Kompletní případová studie

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.