logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tepelné čerpadlo v bytovém domě

Tepelné čerpadlo ACOND
Vhodně zvolené tepelné čerpadlo dokáže komfortně a ekonomicky vytápět i bytový dům.

Vytápět rodinný dům pomocí tepelného čerpadla už v dnešní době není ničím neobvyklým, ovšem své místo si bez problémů najdou i v těch bytových.

Kromě úsporného provozu mohou tepelná čerpadla obyvatelům nabídnout větší pohodlí a také větší samostatnost v rozhodování o provozu topení. Společenství vlastníků jednotek a nájemníci nyní jednoznačně nemají pod vlastní kontrolou systém vytápění a ohřevu teplé vody. „Na mnoha místech stále dochází k nočnímu omezení dodávek teplé vody. Při nočním útlumu vytápění se snižuje tepelný komfort v interiéru a následně je také nutné dohánět ztrátu tepla,“ uvádí Vojtěch Janoušek, marektingový ředitel společnosti ACOND, předního českého výrobce tepelných čerpadel. Obyvatelé domu tak nemají pod vlastní kontrolou rozhodnutí, která dlouhodobě ovlivňují ekonomiku provozu.

Zájmy a motivace teplárny jsou jiné než uživatelů bytů. Ti chtějí zpravidla komfort za nízkou cenu a bez starostí, vynaloženou částku ale v případě závislosti na teplárně ovlivnit nemohou. Letní odstávky teplé vody z důvodu údržby také nejsou příliš populární. Tepelné čerpadlo tak nabízí ekologický a prakticky bezúdržbový provoz a obyvatelům bytových domů může přinést ve srovnání s centrálním zdrojem tepla také výraznou úsporu nákladů na vytápění. „Výhodou použití tepelného čerpadla v bytovém domě je, že oproti centrálnímu zdroji tepla obyvatelům přinese větší komfort a svobodu v rozhodování. Vytápění i ohřev teplé vody jsou zajišťovány celý den, bez přerušení. Mohou si také sami rozhodovat o teplotě vody a také tom, kdy začít a kdy končit topnou sezónu,“ vyjmenovává na závěr Vojtěch Janoušek z ACONDu.

Více na www.acond.cz


ACOND a.s.
logo ACOND a.s.

Pro každé použití máme vhodné řešení. Nejširší nabídka klimatizací, tepelných čerpadel a podlahového topení. Více než 18 600 instalací klimatizačních a topných systémů. Ceněné know how, 40 let zkušeností v oboru vytápění a vzduchotechniky. Výsledky ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.