logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Volná místa na kurzu navrhování FVE systémů s pomocí softwaru v termínu 22.6.2023

Naučte se navrhovat fotovoltaické systémy s pomocí softwaru - absolvujte jednodenní kurz navrhování FVE systémů s odborníky z výzkumného týmu Fotovoltaické systémy ČVUT UCEEB.

Kurz navrhování pořádá Cech akumulace a fotovoltaiky společně s odborníky z ČVUT UCEEB a je vhodný nejen pro projektanty, ale i pro všechny kdo se chtějí naučit navrhování fotovoltaických systémů na budovy, například na rodinné a bytové domy nebo provozovny podnikatelů. 


Kurz zahrnuje problematiku správného návrhu zaměřenou zejména na oblasti, které regulují vyhlášky a zákony. Například to jsou hromosvody, hasiči a požadavky na projektovou dokumentaci. Dále se účastníci kurzu seznámí se zásadami rozmisťování fotovoltaických modulů na střechách budov včetně návrhu konstrukce a následně se seznámí s dimenzováním vodičů a střídačů fotovoltaických systémů. Jednotlivé bloky jsou doplněny o tipy z praxe a ukázkami výpočetních SW, které toto navrhování optimalizují.  


Kurz zohledňuje nedávné zjednodušení povolovacích procesů výstavby fotovoltaických elektráren do 50 kWp, kde již není potřeba stavební povolení ani projekt. Nejbližší termín konání je 22. června.

Více informací


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.