logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Instalace baffle v kancelářích Lufthansy za plného provozu

Heraklitové baffle cewood, které jsou vyrobené z kombinace dřevní vlny a cementu a dobře pomáhají s útlumem prostorové ozvěny.

  • návrh: TJ ARCHITEKTI, realizace: ACUTEC - 2022, Brno
  • rozsah: 200 m2 akustické podhledy

Hned v úvodu bychom rádi zmínili, že rekonstrukci kancelářských prostor společnosti Lufthansa jsme od samotného začátku úzce řešili s šikovným týmem TJ ARCHITEKTI. Po vzájemné diskuzi jsme do užšího výběru realizace zvolili dvě varianty akustických podhledů, a to baffle cewood a lamelový podhled impact acoustic. S ohledem na celkový koncept prostor nakonec více vyhovovalo řešení baffle cewood v zakázkové NCS barvě. Heraklitové baffle cewood, které jsou vyrobené z kombinace dřevní vlny a cementu a dobře pomáhají s útlumem prostorové ozvěny. Díky svému nadčasovému industriálnímu vzhledu jsou zároveň i velmi atraktivní a oblíbené.

Cílem bylo optimalizovat celkový rozpočet samotné rekonstrukce. To se podařilo díky přesné kalkulaci a zvládnutí samotné instalace během několika dnů.

Rekonstrukce byla realizována ve dvou patrech, kde sídlí nonstop zákaznická podpora. Abychom tedy i během instalace zachovali provoz 24/7, rozdělili jsme dodávku podhledů efektivně na dvě samostatné etapy, čímž jsme zachovali plynulý chod tohoto klíčového oddělení. Vzhledem k těmto náročnějším podmínkám bylo nutné mít podhledy co možná nejvíc připravené a na místě opravdu řešit už jen samotné zachycení desek, a to se povedlo. Rozsáhlá instalace více jak 250 ks lamel proběhla v rámci několika málo dní. Samozřejmou součástí instalace byla i příprava prostor (zejména organizace nábytku) a závěrečný úklid.

Tímto děkujeme za ochotný a flexibilní přístup architektů z TJ ARCHITEKTI. Velký dík patří i zadavateli zakázky společnosti Lufthansa.

Více informací


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.